breast_cancer_prevention_online_lecture

Лекции на тема „Рак на гърдата“

Скъпи колеги,

Ракът на гърдата е едно от водещите по честота и смъртност ракови заболявания, отнело животите на 685000 жени по света само за изминалата 2020 година. Бидейки социално значим проблем, това заболяване изисква осъзнат подход и предприемане на засилени мерки по превенция и профилактика.

Във връзка с международния ден за борба с рака на гърдата – 19 октомври, Катедра по медицинска генетика, Катедра по онкология, АСМБ-Варна и Студентски Съвет към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, Варна, обединяват сили в реализирането на една обща кампания. Тази кампания включва провеждането на лекции за студентите с цел повишаване информираността на бъдещите медици за същността и величината на този проблем.

Лекция на тема Рак на гърдата ще бъде проведена от доцент д-р Николай Цонев, д.м, Началник на Клиниката по онкология, УМБАЛ „Света Марина“, и член на Катедра „Онкология“ към МУ-Варна.

Лекция на тема Наследствен рак на млечната жлеза ще бъде проведена от професор д-р Людмила Ангелова, д.м, Ръководител на Катедра „Медицинска генетика“ към МУ-Варна.

Лекциите са предвидени за 18.10.2021 г. от 19:00 в платформата Blackboard в реално време. Заповядайте, и ще имате възможността да чуете двете лекции и да зададете своите въпроси!

Линк към виртуалната стая: ТУК

ОЧАКВАМЕ ВИ!