Комисии

img

Комисии и Отдели

Комисии

Научна дейност и разработки

Комисията организира и спомага за организирането на разнообразни научни мероприятия в университета и извън него. В нейния ресор са и извънучебните практически занятия, насочени към студенти.

Подкрепя първите стъпки в научното развитие на възпитаниците на Медицински университета - Варна, като едновременно дава насоки за създаването на трудове и дава поле за представянето им. Комисията се препоръчва за колеги, които се интересуват от наука и организация на събития, пряко обвързани с медицински дейности.

Спорт и спортна дейност

Постоянна комисия „Спорт и спортна дейност“ е звеното в Студентски съвет към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна, който организира, промотира и насърчава студентите към извършване на спорта, с който се занимават както професионално, така и любителски.

Дейността на комисията се изразява в организирането на няколко събития през учебната година, както следва: зимно и лятно издание на турнира „Купа на Ректора“ и интерактивен турнир „Click n’ Win”. Отделът колаборира с катедра „Спорт“ във връзка с ежегодните Универсиади и едно от най-големите събития организирани от Медицински университет – Варна – „Спорт, море и здраве“.

Зимното издание на турнира „Купа на Ректора“ съчетава в себе си 16 спорта, където всеки един студент има възможност да вземе участие и да покаже своя спортен дух. Спортовете, включени в турнира са: футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон, пейнтбол, шах, табла, билярд, дартс, джага, боулинг, фитнес, крос и народна топка.

Лятното издание на турнира е привлекателно за студентите, тъй като част от спортовете изброени по-горе се провеждат близо до морето, а именно – на плажа. Турнирът „Click n’ Win” се организира за любителите на видео игрите, като студентите могат да премерят сили както на компютърните игри, така и на игри, пригодени за конзола.

Културно-масова дейност

Комисия "Културно-масова дейност" има за цел организирането на социални събития за възпитаниците на Медицински университет - Варна.

Някои от ключовите мероприятията, които комисията подготвя са: “Freshman Party” за начало на учебната година, “Halloween party”, Тържествено отбелязване на 8-ми декември,” Very Merry Christmas party”, “ Back to school party” и отбелязване на Деня на здравния работник (7-ми април). Освен празненствата на определени дати от годишния календар, комисията позволява на студентите да обогатяват и представят артистичните и кулинарните си таланти. Пример за това са: “ International food festival”и “Miss and Mister MU-Varna”.

В Международния кулинарен фестивал всяка година се включват представители от над 10 държави, които демонстрират своите култура и традиции. Комисията се препоръчва за хора, желаещи да организират масови културни събития и такива, които искат да се развиват в сферата на изкуствата.

Отдели

Редакции и преводи

Отдел "Редакции и преводи" отговаря за контрола на публикациите на Студентски съвет. Работата на отдела е тясно свързана с всички останали отдели и комисии, поради значителното количество административни и публицистични текстове, нужни за функционирането на съответните звена.

Сред периодичните издания на структурата са вестник, чуждестранен бюлетин, новините в социалните мрежи на Съвета и много други. Отделът се препоръчва за студенти с ниво на грамотност над средното и/или с преводачески умения.

redaktorski_otdel

Графичен дизайн

Отдел “Графичен дизайн” работи с всички отдели в Студентски Съвет. Основната му роля е създаване на постери, вестник “Студентски живот”, поздравителни адреси, корици и профилни снимки за официалната страница на Студентски съвет и Инстаграм. blood_drop

Изготвя дизайн за флаери, лога, визитни картички, материали за симпозиум (BSYSB), материали за декорация на различни събития, които се организират от Студентски съвет.

poster

Помагаме също и на трите организации АСМБ, АСДМ, АСФВ. Отделът се разделя на 3 подотдела, които работят с различна програма, както следва Adobe Photoshop - за постери и др., Adobe Illustrator - за лога и векторни материали и Adobe InDesign - за вестника. Работим също и с колеги, които имат творческо мислене и могат да рисуват.

Фотографски отдел

Фотографският отдел се занимава със заснемането на всички събития, в които Студентски съвет е главен организатор или участник. Отделът се разделя на два подотдела - Фотозаснемане и Фотообработка. photographer Екипът на фотографския отдел е част от всяко събитие - Black sea symposium for young scientist in Biomedicine (BSYSB), Купа на Ректора, както и всички посещавани от Вас партита – Freshman party, Halloween party, парти по повод 8 ми декември, и т.н. Фотографският отдел разполага със собствени фотоапарати, а снимките се обработват с Adobe Lightroom. photographer

Научна Дейност и Разработки Галерия

Спорт и Спортна Дейност Галерия

Културно-масова Дейност Галерия