Студенти от специалност „Фармацевтичен мениджмънт“ и техни преподаватели посетиха централата на MSD-България в София. Те бяха запознати със структурата, историята, политиката, постиженията и целите на втората по големина фармацевтична компания в света.

Целта на посещението бе придобиване на практически умения в рамките на обучението по „Лекарствена политика“. Посещението бе част от практическото обучение, което дава възможност на студентите да се срещнат с потенциални работодатели.

Мениджърският екип на компанията за България беше подготвил практическа задача, за изпълнението на която студентите бяха разделени на екипи. Те имаха на разположение два академични часа, в които да подготвят своето решение и да го презентират пред мениджърския екип.

След представянето на казуса, студентите на МУ-Варна получиха висока оценка за своята теоретична подготовка, придобита през периода на обучение и бяха забелязани от своите бъдещи работодатели. Управленският екип на MSD-България изрази желание за съвместно сътрудничество с Медицински университет – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *