14923115_1517511964942589_509030411_oНа официална церемония на 30 октомври 2016 г. в София бяха връчени годишните награди за студенти за ОКС „магистър“ в ПН „Фармация” на Българския фармацевтичен съюз. В навечерието на Деня на будителите инициативата има за цел да насърчава и подпомага талантливи млади хора – студенти по фармация в академичния и професионалния им път.

Тазгодишнен носител на наградата е:

  • Галина Димова от Факултет по фармация към Медицински университет – Варна.
  • Валентин Карабельов от Фармацевтичен факултет към Медицински университет – София

Студентите са избрани сред множество кандидатури от комисия, оценяваща номинациите. Освен на база отличен успех и препоръки от хабилитирани преподаватели, бъдещите млади фармацевти са оценявани и за активността си и интереса към фармацевтичната наука и практика.

Наградите бяха връчени от проф. Илко Гетов, маг.-фарм. Светослав Крумов и маг.-фарм. Венцислав Янчев, по чиято идея са учредени годишните награди.

На събитието присъстваха още членове на УС на БФС, членове на комисии, един от първите носители на наградата – маг.фарм Николай Денков, който е вече член на Комисия по етика на БФС, представители на медии и колеги на студентите.

Галина Димова е студент V курс по фармация във Факултета по фармация към Медицински Университет – Варна. Тя е отличен студент със сериозно и задълбочено отношение към учебния процес. Участвала е в организационния комитет на „Черноморски симпозиум за млади учени“, организиран от МУ-Варна. Има публикации в няколко научни списания и участва е в редица научни форуми и конференции. През свободното си време участва в организацията на различни събития, организирани от Асоциацията на студентите по фармация – Варна.14895424_1517511958275923_389124667_o

„С изключително желание се включих в надпреварата за тази награда и е огромна чест за мен, че ме удостоиха с нея. Това е страхотно признание за всички усилия през годините и стимул за по-добро развитие и усъвършенстване на професионалната ми квалификация.“, коментира Галина след получаването на наградата.

Тя смята, че е получила наградата, защото е целенасочена, отговорна, човек, който си поставя цели и ги постига. Също така отдава успеха си на това, че не е спирала през цялото си обучение по фармация да се занимава активно с академична дейност и кампании, организирани от университета.

„Предстоят ми преддипломен стаж и държавни изпити. След като завърша искам да натрупам професионален стаж в аптека, да мога в реални условия да използвам знанията си и да работя с пациенти, като след това смятам да продължа в научната сфера. Желанието ми е да стана преподавател по фармакогнозия.“

Галина смята да инвестира наградата в повишаване на собствената си квалификация във Фармацевтичния факултет на Сегедски университет в Унгария.

14938008_1517511954942590_32050073_n

Пожелаваме на колегата Димова още повече професионални и академични успехи и успешна реализация в сферата на фармацията!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *