На 1 Декември в ресторант Рапонги се проведе четвъртата поредна Международна кулинарна вечер, която тази година бе под надслов „A healthy food for a wealthy mood“. Повече от 300 студенти имаха възможност да опитат от интересните предложения, които представиха 11-те участващи отбора.
Кулинарната фиеста събра близо 60-те студента – готвачи от българоезичната и англоезичната форма на обучение. В началото на „вкусната“ вечер капитаните на отборите представиха традиционните ястия, които презентираха от своята национална кухня.
Тавче-гравче, ориз с шафран, кабули, хумус, гоби манджуриан, тортиля, вареники с вишни, дзадзики, родопски пататник и заек по ловджийски бяха само част от интересните предложения на отборите от Кипър, Германия, Украйна, Испания, Македония, Индия, Йордания, Афганистан, Иран и двата българска отбора „Черешка“ и „Soup-A-star“.
Освен студентите, които демонстрираха кулинарните си умения организаторите бяха дали възможност и на цялата публика да се включи в разнообразни игри със специални награди. Дегустация на храни и напитки на сляпо, белене на яйце с две леви ръце, кулинарни въпроси и игри приповдигнаха настроението на участниците и им донесоха страхотни награди и много позитивни емоции.
 

Като комплимент от ръководството на МУ-Варна за всички гости екипът на студентския стол „Quantum Satis” беше приготвил традиционни български блюда, от които чуждестранните студенти останаха очаровани.
Журито, в състав шеф Емил Видов от ресторант „Рапонги“, шеф Владимир Стамов от ресторант„ By the Sea” и шеф Филип Спасов от Бистро Европа оцениха гозбите при специална оценъчна система и след своята консултация класираха на първите три места участниците от отборите на Индия, Иран и Испания, които получиха ваучери за брънч и вечеря в ресторантите Бистро Европа, By the Sea и Рапонги. Организаторите на събитието от МУ-Варна решиха да наградят със специална награда отбор Македония. Всички участници получиха като подарък традиционни български гювечета, както и множество други подаръци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *