Председателят на асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова бе удостоена с престижна международна награда на церемония в Плевен. Във Военния клуб в града на Панорамата тя прие от Института за мир „Перес“ /Тел Авив, Израел/ наградата за толерантност „Woman of Valor“, което я превръща в първата жена в света, получаваща подобно отличие от института. По време на събитието в Плевен началникът на направление „Педиатрия“ в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна проф. д-р Виолета Йотова връчи на д-р Денислава Ангелова почетния плакет на болницата и поздравителен адрес от ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов и от изпълнителния директор проф. д-р Валентин Игнатов.

През последните десет години д-р Денислава Ангелова реализира над 30 кампании и инициативи, свързани със здравето, спорта, младежките политики, образованието, както и със съхранението на историческата памет и засилването на националната ни гордост. През 2014 година тя основава Асоциация „Докосни дъгата“, която започва да помага на деца и младежи с диабет. Д-р Ангелова многократно помага на малките пациенти в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна чрез най-голяма дарителска кампания за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България с диабет тип 1, а от три години организира летен лагер за деца с диабет. Тя е позната още с националната инициатива за създаване на ученически гвардейски отряди и оркестри в цялата страна; националните проекти „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ и „Мисия спорт на любимите герои“; националната кампания „Пресичай безопасно с Боби и Кели“ и още десетки инициативи.

„Център за мир Шимон Перес“ се намира в Яфа , Израел , и е независима нестопанска организация основана през 1996 г. от Нобеловия насител на награда за мир и бивш президент на Израел Шимон Перес . Неговата цел е да разшири визията за хората в Близкия изток, които работят заедно за изграждане на мир чрез социално икономическо сътрудничество и развитие и взаимодействие между хората. Центърът за мир „Peres“ описва мисията си като „насърчаване на траен мир и напредък в Близкия изток чрез насърчаване на толерантност, икономическо и технологично развитие, иновации, сътрудничество и благополучие – всичко това в духа на визията на президента Peres. Дейностите по изграждане на мира в центъра на Перес попадат в следните области: земеделие и вода; Бизнес и икономика ; Гражданско лидерство; Програми на Общността в Jaffa; Култура, медии и изкуства, медицина и здравеопазване; Социални медии и информационни технологии (ИТ); Спорт. Изпълнителният съвет на Центъра е съставен от изпълнителни директори, директори и председатели на различни организации, както и учени, академици и журналисти.