Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Постоянна комисия „Спорт и спортна дейност“ е звеното в Студентски съвет към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна, който организира, промотира и насърчава студентите към извършване на спорта, с който се занимават както професионално, така и любителски.

Дейността на комисията се изразява в организирането на няколко събития през учебната година, както следва: зимно и лятно издание на турнира „Купа на Ректора“ и интерактивен турнир „Click n’ Win”. Отделът колаборира с катедра „Спорт“ във връзка с ежегодните Универсиади и едно от най-големите събития организирани от Медицински университет – Варна – „Спорт, море и здраве“.

Зимното издание на турнира „Купа на Ректора“ съчетава в себе си 16 спорта, където всеки един студент има възможност да вземе участие и да покаже своя спортен дух. Спортовете, включени в турнира са: футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон, пейнтбол, шах, табла, билярд, дартс, джага, боулинг, фитнес, крос и народна топка.

Лятното издание на турнира е привлекателно за студентите, тъй като част от спортовете изброени по-горе се провеждат близо до морето, а именно – на плажа. Турнирът „Click n’ Win” се организира за любителите на видео игрите, като студентите могат да премерят сили както на компютърните игри, така и на игри, пригодени за конзола.

начало