За седма поредна година Асоциацията на Студентите по медицина в България (АСМБ), гр. Варна, Асоциацията на Студентите по Дентална Медицина (АСДМ), Асоциацията на Студентите по Фармация(АСФВ), Студентски съвет и Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна, както и организации на пациенти с редки болести организират инициативата за деца Болница за плюшени мечета.

Под формата на игра децата ще научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това какво се случва в една болница. Ще могат да общуват с младите лекари по приятелски и спокоен начин, който ще им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. „Пациенти“ ще бъдат плюшените играчки на децата, а „мечешки доктори“ ще сте Вие, студентите.

Болница за плюшени мечета“ е международен проект, харесван от децата в цял свят. Докато разказват за „болестите“ на своите плюшени играчки, децата получават нови знания и умения и най-вече сигурност, че могат да се справят в болнична ситуация. В чакалнята ги очакват интересни и занимателни игри, а рецептите в болничната аптека са за бонбони. „Прегледите“ ще се извършват на 26 февруари, от 10:00 до 14:00 ч. на последния етаж в Гранд Мол Варна. Организаторите напомнят да не забравяте да донесете своите „болни“ играчки. „Болница за плюшени мечета“ е първото от поредицата събития, организирани от пациентските организации на хора с редки болести за отбелязване на Деня на редките болести – 28 февруари.

Очаквайте скоро информация за втория ден от кампанията, както и за заключителната лекция, на която всички участници трябва да присъстват задължително, за да получат своя сертификат за участие!

Ако искате да станете част от това изключително свежо събитие, попълненете следното!

За повече информация относно кампанията:
Габриела Панайотова

Тел: 0886517365

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *