Отборът по хандбал на МУ-Варна спечели златен медал в републиканско състезание

Отборът по хандбал на МУ-Варна стана шампион в Източна „Б“ републиканска хандбална група – мъже. Организатор на спортното мероприятие е Българската федерация по хандбал.

В състезанието, което се провежда за Североизточна България, взеха участие представителните отбори на четири града – „МУ-Варна“ за град Варна, „Шумен“ за град „Шумен“, „Калиакра“ за град Каварна и „Мартен“ за град Русе“. Турнирът се проведе в няколко кръга от месец септември 2018 г. до месец април 2019 г. Състезанията се играха в градовете Русе, Каварна и Шумен. Отборът на МУ-Варна изигра 6 срещи, от които беляза 4 победи и две загуби. Със заветните 8 точки съставът се класира на първо място в крайната подредба.

Спортният отбор на университета е с играчи от българо- и англоезична форма на обучение в състав – Бярне Ничман, Георги Георгиев, Михаел Щаб, Щефан Нулис, Йоханес Криг, Денис Вегнер, Флориан Бистман, Цветомир Христов, Роб Рьозген, Жан Попов, Николас Фукс, Станислав Петров, Борис Борисов и Стоян Станков. Треньор на състава на мъжете е Пенко Златев.

Следващото състезание, на което момчетата ще се изявят, е Националната студентска универсиада, която ще се състои през май месец във Варна.

Ръководството на МУ-Варна поздравява студентите за блестящото представяне и им пожелава нови успехи!