Welcome, Freshmen

Уважаеми първокурсници,

Пардон, уважаеми колеги, едно обръщение, което няма да Ви напусне по време на следването и професионалното Ви израстване. То означава принадлежност, общност, а конкретно за Вас, че предстои да станете част от семейството на един от най-напредничавите и най-безкомпромисни относно качеството на обучение университети за медицинско образование в България, това на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Всеки един от нас, „по-опитните студенти“, неведнъж се е намирал във Вашите обувки и знае колко притеснително и объркващо може да бъде преживяването в началото. Голяма част от Вас пристигат от различни градове (понякога страни), други пък никога не са имали досег с която и да е от структурите на университета, а ежедневието Ви, повярвайте, ще е прекалено динамично, за да се бавите с ориентирането в обстановката!

Именно затова, за пръв път Студентски съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна организира серия от събития, целяща по-добрата интеграция на новите студенти в студентската общност и по-лесното им адаптиране към начина на живот на възпитаниците на нашето висше учебно заведение.

Първото от тях е Freshman Tour – обиколка на материалните бази на университета, позволяваща да се запознаете с местата, където ще се води Вашето обучение, и завършваща с отворена дискусия, на която могат да бъдат задавани въпроси от всякакво естество (напомняме Ви, че всичко е организирано от студенти, затова оставете стеснителността и притесненията у дома!)

Нито за момент не сме забравили и една от най-развлекателните и интересни части от студентството, а именно партитата мероприятията с културно-масова насоченост. Ударна доза добро настроение Ви очаква на 19.09.18, като нямате никакво извинение да не присъствате (ще Ви пишем отсъствия).

Не искаме обаче да разваляме изненадите, които сме Ви подготвили, затова очаквайте повече информация относно конкретните събития съвсем скоро на официалната страница на Студентски съвет (подсказка: намирате се тук), официалната група на СС във Фейсбук, официалните групи на СС на съответните Ви курсове и в Инстаграм.

Дизайн и оформление на постера: Цветан Раев