Трима студенти от Медицински университет – Варна с призове „Студент на годината“

Трима възпитаници на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна бяха наградени с призове „Студент на годината“ на едноименния конкурс, организиран ежегодно от Националното представителство на студентските съвети. Официалната церемония се състоя на 01.03.2021 г. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Сред 187 достойни кандидатури бяха отлъчени победители и подгласници в 14-те категории на конкурса. С първо място в категория „Студент доброволец“ бе отличена Веселина Добрева – студент по медицина в пети курс, като наградата бе връчена от Омбудсманът на Република България, Диана Ковачева. Категория „Здравеопазване“ бе оглавена от Бойко Матев – стажант лекар в шести курс. Той бе награден от проф. Костадин Ангелов, Министър на здравеопазването. Ева Георгиева, студент в четвърти курс в специалност „Военен лекар“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“, а от Министерството на отбраната бе наградена с грамота и плакет за издигане престижа на военните специалности в Република България. Победителите имаха възможност да изкажат своята благодарност към своите семейства, Академичното ръководство на Медицински университет – Варна, Студентски съвет при МУ – Варна, както и община Варна.

Сред гостите на церемонията бяха и патронът на събитието – г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, г-жа Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на външните работи. Медицински университет – Варна бе представен от делегация от четирима души, сред които и г-н Божидар Касабов – Председател на Студентски съвет при МУ-Варна и Зам.-председател на НПСС за ресор „Здравеопазване“.

Студентски съвет при Медицински университет – Варна изкзва искрени поздравления към всички участници и призьори в 14тото издание на конкурса „Студент на годината“ и сърдечно благодари на Националното представителство на студентските съвети за  прекрасната цялостна организация на конкурса и официалната церемония по награждаването.

Снимки: Гергана Манчева, Националното представителство на студентските съвети