Лекция под егидата на Медицински университет-Варна на тема: „Защо 98% от стартъпите се провалят или как да стартираме бизнес правилно?“

Уважаеми колеги,

На 08.11.2019 г. (петък) от 09:30 ч. до 11:00 ч. в Първа аудитория в сграда Ректорат ще се проведе лекция под егидата на Медицински университет-Варна на тема: „Защо 98% от стартъпите се провалят или как да стартираме бизнес правилно?“. Лектори ще бъдат Николай Петканов и Петър Петров. Участниците в лекцията ще бъдат запознати с възможността да се включат в състезанието по предприемачество Startup Ventures Varna, което ще се проведе в периода 15 – 17 ноември.

Startup Ventures Varna е събитие, в което участниците ще получават реален шанс да стартират свой бизнес в рамките само на три дни. Целта на организаторите е да покажат на младите предприемачи основите на бизнес планирането, да изведат на преден план преимуществата на продукта им, както и да им осигурят реална обратна връзка с потенциални клиенти.

Участниците в Startup Ventures Varna ще разчитат на помощта на утвърдени в бизнеса ментори, чиято задача ще е да ги напътстват в развиването на идеи и да ги научат как да изградят своите продукти/ услуги, да направят свое маркетинг проучване и да положат основите на своя бизнес план.

Бизнес идеите, които се очакват от участниците, са основно в следните сфери: Изкуствен Интелект, Blockchain, Възвръщаема енергия, Образователни продукти, Корпоративни продукти, Финансови продукти, Медицински Технологии, Роботика, Софтуерни Продукти/Услуги и други.

54 часа след началото, екипите ще представят своите предложения пред компетентно международно жури, съставено от инвеститори и професионалисти от различни сфери, които евентуално биха инвестирали в тях.

Събитието дава и уникален шанс на младите предприемачи да се запознаят с потенциални спонсори, бъдещи колеги и ментори с дългогодишен опит в бизнес средите.

Основни организатори на събитието са Николай Петканов и двама млади предприемачи от „Инфинитех“ –  Хелин Алев и Петър Петров, (съответно на 17 и 24 години), които разработват успешен стартъп в сферата на образованието и имат сключени договори с няколко училища на територията на гр. Варна и гр. Добрич. По време на лекцията ще представим и техния път от идеята до реализирането на проекта.