Студентка от МУ-Варна е лауреат на Годишните награди на Български фармацевтичен съюз за студенти

Петокурсничката от факултета по фармация в МУ-Варна, Цветелина Стефанова, бе отличена от Българския фармацевтичен съюз по време на връчването на годишните награди за изявени студенти. На петата церемония, която се проведе в София в навечерието на Деня на народните будители, присъстваха множество гости, сред които народният представител маг. фарм. Борислав Борисов, директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов и др.

Изборът на стипендиантите на БФС за изявени студенти по фармация бе определен от комисия, която оценява активността и интереса към фармацевтичната наука, успеха и препоръките от хабилитирани преподаватели.

През 2013 година по идея на маг. фарм. Венцислав Янчев се връчват първите стипендии, като тази инициатива цели да насърчава и подпомага млади бъдещи магистър-фармацевти в академичния и професионалния им път.

„Връчването на годишните стипендии на студенти по фармация е едно от най-значимите събития за Българския фармацевтичен съюз, защото е нашата оценка и инвестиция в бъдещето на професията ни. Благодаря и поздравявам академичните общности на факултетите по фармация в страната, наградените студенти и всички магистър-фармацевти с Деня на народните будители, да останат верни на призванието си за обучение и трупане на нови знания през целия живот“ – заяви председателят на съсловната организация проф. Илко Гетов.

Цветелина Стефанова изказа признателността си за подкрепата и съдействието за участие в научни форуми и номинирането за тази награда на маг. фарм. Евгени Григоров и заяви удовлетвореността си от избора на специалност и университет.