Студенти от МУ-Варна показаха спортно майсторство на Четвърти световен междууниверситетски шампионат

Студентите от МУ-Варна взеха участие в Четвърти световен междууниверситетски шампионат, който се проведе в периода 13-19 ноември 2018 г. в Барселона, Испания. В спортната надпревара се включиха 2400 студенти от над 40 университета.

За първи път в историята на турнира сред участниците е и медицински университет, а представянето на нашите студенти показа отлична подготовка и усвоено спортно майсторство.

Университетът участва с отбори по волейбол, тенис, тенис на маса и плуване. Във волейболния турнир варненските медици с треньор Борис Янков се състезаваха с 19 отбора и се класираха на почетното четвърто място. При състезанията по тенис на маса, студентите също заеха четвъртото място, като същия успех имаха и Елизавета Пугачова и Цветомир Янков при смесените двойки. В индивидуалната надпревара момчетата стигнаха до четвърт финали.

В дисциплините от плувния турнир Арсений Бекетов успя да влезе в финалните серии на две от дисциплините, а Елица Моллова се класира за осмина финал в надпреварата по тенис.

Помощник-ректорът на МУ-Варна инж. Деян Грънчаров и треньорът по тенис на университета г-н Любен Чобанов се включиха в специалния ректорски турнир по тенис. Водач на групата бе ръководителят на УС по ФВС г-жа Жулиета Виденова.

Студентски съвет при МУ-Варна поздравява студентите за чудесното представяне и им пожелава нови успехи!

Вероника Стоянова