На 13 април МУ- Варна отваря врати за посетители за предлаганите програми на английски език

На 13 април в МУ-Варна ще се проведе Ден на отворените врати за бъдещите чуждестранни студенти. Екипът на висшето учебно заведение ще посрещне кандидат-студенти, родители и гости. Организаторите на събитието са подготвили разнообразна и интересна програма, както и срещи с преподаватели и настоящи студенти.

Посетителите ще имат възможност да наблюдават лабораторни експерименти и демонстрации. За първи път в университета е поставена холограмна пирамида за анатомични реконструкции и ще могат да бъдат извършени опити в залите за виртуална микроскопия. Кандидат-студентите ще могат възможност да разгледат една от най-богатите музейни сбирки по анатомия в България, учебната база на университета, както и възможностите, които МУ-Варна предлага за спортен и културен живот. Сред останалите неща от програмата, които ще могат да видят са и филмите на университетската телевизия MU-Vi.Tv и представянето на учебната платформа Blackboard.

Програмата можете да видите тук.

Следващите дати за университетски дни на отворените врати 2018 за чуждестранни кандидат-студенти са 22 юни и 20 юли.

Медицинският университет във Варна се слави като един от най-космополитните университети от дълго време. В момента тук се обучават студенти от над 43 страни от целия свят. Специалното внимание върху практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент, отличната база за обучение, Европейското приложение към дипломата, което завършилите получават, и не на последно място благоприятното географско положение на града – това са само някои от причините, поради които Медицински университет – Варна привлича толкова много чуждестранни студенти.

Leave a Comment