МУ-Варна спечели престижна специална награда в класацията „Най-добрите университети в България“

На официална церемония, провела се на 12 февруари в София бяха връчени ежегодните награди на вестник „24 часа“ за „Най-добрите университети в България“.

След наградите за първо място в професионални направления „Обществено здраве“ през 2016 година и „Медицина“ през 2017 година, сега Медицински университет- Варна получи специална награда за „Най-много цитирания на научните публикации“.

Отличието е от изключителна важност за изпълнението на националната стратегията за научноизследователска работа в Република България 2017-2030. Това е вярната посока на развитие на един модерен, високотехнологичен университет, който работи, за да бъде разпознаваем и равноправен партньор на международния образователен и научен пазар.

Зам. министърът на здравеопазване д-р Бойко Пенков връчи наградата на зам. ректора „Международно сътрудничество“ на МУ-Варна проф. д-р Тодорка Костадинова, която я прие от името на ректора проф. д-р Красимир Иванов и цялото академично ръководство.

Ръководството на Медицински университет- Варна изказва своята благодарност на целия екип, който работи в областта на образованието и науката и на всички, които се грижат за здравето на хората.

Първият рейтинг на висшите училища на „24 часа“ е направен през 2004 г., а първият официален, част от който е и Министерство на образованието и науката и консорциума, който изготвя рейтингите- през 2011 г. Рейтинговата система сравнява цялостното представяне на университетите по различни критерии, както и по професионални направления.                                                            

Вероника Стоянова