Лекцията на тема „Антибиотична резистенстност“

 

Уважаеми колеги,

Асоциация на студентите по Фармация във Варна заедно с Асоциация на студентите медици в България – клон Варна, Асоциация на студентите дентални медици – Варна, с подкрепата на Студентски съвет при Медицински университет – Варна, сме подготвили за Вас лекция на тема „Антибиотична резистентност“.

По повод Световната седмица за осведомеността относно отговорното прилагане на антибиотици (кампания организирана от СЗO) и Европейския ден на антибиотиците, подготвената от нас лекция на тема „Антибиотична резистентност“, има за цел да Ви запознае с вредите от нерационалната употреба на антибиотици при лечение на състояния, неизискващи подобен тип медикаментозна терапия, както и ползата от тях при правилно и рационално прилагане.

За целта сме поканили един изключително специален гост – проф. д-р Петко Маринов, д.м., Декан на Факултета по Фармация, сътрудник на катедрата по „Фармакология, токсикология и фармакотерапия“ към Факултета по Фармация при МУ-Варна. Проф. Маринов е доказан специалист по клинична токсикология с дългогодишен опит в областта. Има над 75 публикации в научни списания, 1 монография и над 100 участия в научни конгреси и конференции.

Лекцията на тема „Антибиотична резистенстност“ ще се проведе на 22.11.2021г. от 18:30ч. в платформата Webex.

Линк за записване:  ТУК!

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!