Кажи „Да“ на органодонорството

Един донор може да спаси осем живота.

Всеки ден умират 20 човека в чакане на подходящ донор, а на всеки 10 минути се включва нов човек в листата на чакащите за трансплантация. Страната ни е на едно от последните места в европейската статистика по брой донори. Близо 1200 човека чакат за трансплантация. Едни от основните причини, поради които се наблюдава тенденцията към недостатъчно количество органи, са предубедеността и липсата на осведоменост на населението.

Във връзка с това АСМБ – Варна организира информационна лекция в подкрепа на националната кампания за донорството и трансплантацията ,,Да, за живот!”.

Събитието ще се проведе на 04.12.19г. /сряда/ в Първа аудитория от 19:00ч. като специални гости ще бъдат Проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м.– началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение във Варненската университетска болница „Св. Марина” и национален консултант по трансплантология и д-р Сибила Маринова – началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в Областната болница във Велико Търново и координатор по донорство във великотърновска област.

На лекцията, както и на пунктовете ни през деня всеки ще има възможност да получи донорска карта, за която ще разберете повече от нашите гост-лектори!

Бъдете информирани защото…
Органодонорството представлява висш акт на човешко великодушие!
Събитието се организира съвместно със Студентски съвет на Медицински университет – Варна, Асоциация на студентите по дентална медицина – Варна и Асоциация на студентите по фармация – Варна.