International Food Festival 2023

 

Скъпи колеги,

Настъпи дългоочакваният момент, в който да Ви припомним за едно от любимите събития на студентите – International Food Festival!

Ако готвенето е Вашата страст, а ароматът на подправки гъделичка сетивата ви и събужда у вас копнеж по далечни дестинации, тук ще бъдете на правилното място! Сега имате шанса да ни покажете колко много се гордеете с родното си място, като приготвите ястия, които са визитната картичка на Вашата държава в кулинарната карта на света!

Сформирани екипи от студенти на Медицински университет – Варна ще се борят за одобрението на жури от изтъкнати готвачи, които ще отличат най-добрите отбори с призови награди, а публиката също ще бъде въоръжена с тежката задача да избере своя фаворит.

 

Къде? Морско казино /вход на Морска градина/

Кога? 04.05.2023 /четвъртък/

Час: 19:30

 

За да се включите в това кулинарно приключение, следвайте следните стъпки:

  1. Оформете екип (максимален брой – 5 души), с който ще работите с желание и упоритост. Всяка националност има право на един отбор.
  2. Определен бюджет ще бъде осигурен от Студентски съвет, а всички допълнителни разходи ще са за сметка на участниците.
  3. Всеки екип трябва да излъчи свой капитан.
  4. Попълнете формуляра с лични данни на участниците (имена, специалност, курс, факултетен номер, телефонен номер), като задължително посочите държавата, която  ще представяте, както и менюто, което ще приготвите с използваните алергени. Краен срок за изпращане на списък на участниците – 24.04 /понеделник/, 16:00.
  5. След обзор на записалите се всеки от Вас ще получи обратна връзка под формата на e-mail. Ако отборът Ви бъде одобрен/сред одобрените, ще трябва да ни изпратите списък с използваните от Вас хранителни продукти на: studentcouncil.muvarna@gmail.com.

 

Всички останали, които не обичат да месят питки, да приготвят кнедли или кимчи, но вярват в своите безупречни дегустаторски умения, имат уникалната възможност да опитат богатата палитра ястия, характерна за страните от Близкия и Далечния Изток, Балканите, Европа. Чудите се дали да присъствате? Сигурни сме, че няма как да ни откажете, защото сме Ви приготвили още много изненади със сладък привкус.

За доброто ни настроение и музикалните желания ще се погрижи: DJ Ivo, DJ Aivan и DJ Deni!

Очакваме Ви!