Информационна лекция „Сърдечна недостатъчност“

Скъпи колеги,

Сърдечна недостатъчност е състояние, при което сърцето не може да изпомпва необходимото количество кръв към тялото, за да отговори на необходимите му кислород и хранителни вещества. Това сърдечно-съдово заболяване се среща често. Според статистиката около 40 милиона души в световен мащаб са засегнати.

По случай Световната седмица за борба със сърдечната недостатъчност (10-16 май), АСМБ-Варна Ви кани на тематичната лекция, с гост-лектор проф. д-р Йотов. Проф. д-р Йотов е действащ заместник-декан „Научна дейност и кариерно развитие” към Факултет Медицина, член на Управителен съвет на ДКБ, член на Управителен съвет на Асоциация Сърце-бял дроб, СУБ, ESC, EAE, EACPR, ESH. Освен това е и председател на работна група по Ехокардиография към ДКБ, бивш председател на работна група по Епидемиология, превенция и рехабилитация към ДКБ и доказана клиницист с множество научни публикации.

Лекцията ще се проведе на 15.05 (събота) от 11:00ч. в платформата Blackboard.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: ТУК

Събитието се организира от Асоциацията на студентите – медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.