Информационна лекция на тема: „Продължително глюкозно мониториране“

 

Скъпи колеги, 

      Диабетът – една от епидемиите на новото време е хронично, социално значимо заболяване, засягащо всички възрасти. В световен мащаб с тази диагноза са 422 млн. души. Според СЗО диабетът е основна причина в света за загуба на зрението, бъбречна недостатъчност, инфаркти, инсулти и ампутации на долни крайници. Въпреки това усложненията могат да се избегнат с помощта на профилактика, ранната диагностика и добър контрол на заболяването.

     Именно затова 14-ти ноември е обявен за Световният ден за борба с диабета.

     По този повод комитетът по „Обществено здраве“ към АСМБ-Варна Ви кани на информационна лекция на тема „Продължително глюкозно мониториране“ с гост-лектор Ас. д-р Велина Керековска, специалист по ендокринология и болести на обмяната.

Събитието ще се проведе на 16.11.2021г. (вторник) от 18:00ч. в платформата WebEx by Cisco. След записване в Google формата ще получите имейл с линк към срещата.

Очакваме Ви!

 

За записване: Натиснете ТУК! с краен срок 23:59ч. на 15.11.2021г.

📣Не забравяйте да се включите в нашия Story-Quiz, посветен на диабета, в инстаграм страницата на АСМБ-Варна – @amsbvarna.

Събитието се организира от Асоциацията на студентите-медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите-дентални медици – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация – Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.