Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

 Екоинициатива по случай денят на земята

Скъпи колеги,

Нека направим града ни по-чист и по-зелен!

 

Присъединете се към нас в отбелязването на 22-ти април, Световен ден на Земята.

 

Очакваме Ви на 20 април пред входа на Морската градина, където сме ви подготвили информационни материали, които ще ни припомнят защо е важно да изхвърляме медицинските и фармакологични продукти с изтекъл срок на годност на определените за това места и какъв е техният ефект върху околната среда. Кампанията се организира от Студентски съвет при Медицински университет - Варна, АСМБ-Варна, АСДМ И АСФВ.

Очакват ви и сладки изкушения! С подкрепата на нашите спонсори ще съчетаем удоволствието от вкусната храна с грижа за планетата, а партньорите ни от Pierre Fabre са се погрижили за нашето орално здраве, като ни предоставят дентални материали.

Студентите от специалност Дентална медицина са подготвили Гугъл формуляр за записване на пациенти, както и кратка анкета, чиято цел е да проучи до каква степен гражданите са информирани относно замърсяването на околната среда от денталните материали.

 

Ентусиазмът не се изчерпва до тук! В неделя, 21-ви април, продължаваме с почистване на града! От 10:00 до 13:00 часа ще преминем през три пункта (районите около Ректорат, Факултет по Дентална медицина и Фармация, УМБАЛ “Света Марина”). След края на акцията заедно ще засадим дръвчета в двора на сграда Ректорат, за да направим нашия град по-зелен и по-жив!

 

Нека заедно се стремим да опазваме околната среда! 🌍

начало