Ин и Ян в храненето

Хранителните разстройства са едни от най-сериозните психични заболявания, засягащи обществото  независимо от неговата  полова, расова или етническа принадлежност. Във връзка с това комитетът по “Обществено здраве” към Асоциацията на студентите медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна, Асоциацията на студентите по фармация – Варна и Студентски съвет при Медицински университет, организират  кампанията „Ин и Ян в храненето.

Събитието ще се състои в две части, като на 28-ми март (четвъртък) във ІІ-ра аудитория от 18:00 часа ще се проведе информационна лекция, водена от доц. д-р Дарина Найденова Христова,  д.м. специалист в областта на „Храненето и диететиката“. На нея ще бъдат засегнати едни от най-разпространените в днешно време диети като веганство, вегетарианство, кето диета и много други.

Втората част на кампанията има за цел да насочи вниманието към другaта неразривна единица от здравето, а именно спортът.

На 31-ви март от 12:00-13:00ч. ще се проведе демонстрация, а наш специален гост ще бъде Ясен Любенов– състезател по културизъм и настоящ фитнес треньор, част от екипа на БиС, който ще ни покаже различни упражнения, с които да започнем активен начин на живот.

***********                                                                                                                       

!!!!!!!! За да се запишете в демонстрацията трябва да попълните следната гугъл форма: ТУК. 

 

На 31-ви март (неделя) ще бъдат организирани турнири по баскетбол и волейбол. За да се запишете е необходимо да изпратите писмо на e-mail: yinandyanginnutrition@gmail.com , трябва да посочите вида на спорта, за който се записвате, три имена, курс, специалност, факултетни номера на участниците, име на отбора и телефон за връзка с капитана на отбора.

Баскетбол

Място на провеждане – Спортна зала на Медицински университет – Варна;

Максимален брой отбори – 10, като всеки отбор се състои от 3-ма играчи (1 резерва).

Дата и час на провеждане –  31.03.2019 – 10:00- 12:00 ч.

Правила и забележки:

Играе се 8 минути чисто време до 2 точки разлика.

Волейбол

Място на провеждане – Спортната зала на Медицински университет – Варна;

Максимален брой отбори – 4, като всеки отбор се състои от 6-ма играчи (1 резерва).

Дата и час на провеждане – 31.03.2019 – 13:00-15:00 ч.

Правила и забележки:

Мачовете ще се играят до 2 спечелени гейма.

Максимален брой участници в демонстрацията – 40

Участие в турнира могат да вземат само СТУДЕНТИ на Медицински университет – Варна! При записване на външен играч, отборът се дисквалифицира от турнира!

NB!! Всички, които ще вземат участие в спортните мероприятия, провеждащи се  в Спортната зала на Медицински университет – Варна,  трябва да бъдат с чисти обувки и да използват съблекалните!

ОЧАКВАМЕ ВИ !!!