Кампания ‘‘ЕВРОМЕЛАНОМА” 2018

Уважаеми колеги,

Проучванията показват, че меланомът е най-рядкото, но най-сериозното от всички ракови заболявания на кожата. Меланомът често има добра прогноза, когато е открит рано. При дебелина на тумора до 1 мм, след отстраняването му, 95% от пациентите оздравяват.

Ето защо ние, студентите от Медицински университет – Варна, осъзнаваме колко е важно гражданите да бъдат информирани колко често и при какви симптоми е необходимо да посетят дерматолог.

За пета поредна година Асоциацията на студентите по Фармация във Варна (АСФВ) организира кампания за превенция на рака на кожата ‘‘ЕВРОМЕЛАНОМА” 2018, съвместно с Асоциацията на студентите по медицина (АСМБ) и Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ)  и с пълната подкрепа на Студентски съвет и ръководството на МУ-Варна.

На 14.05 и 15.05 кампанията ще се проведе на два пункта – площад Севастопол и пред Медицински университет – Варна, където ще се раздават флаери с информация за заболяването и начините за диагностика и лечение.

В кампанията могат да вземат участие ВСИЧКИ студенти на МУ-Варна, като се запишат при съответните отговорници на пунктоветe

 

ПУНКТ пл. Севастопол

14.05, интервал на провеждане: 16:00 – 18:00 ч.

Melis Nurieva

ПУНКТ Медицински университет – Варна

15.05, интервал на провеждане: 11:00 – 13:00ч.

Aneliya Nikolova

 

Желаещите да участват трябва да се обърнат към съответния координатор на пункта, изпращайки следните данни: Име, специалност, курс и факултетен номер, facebook, e- mail ; час, в който могат да присъстват.

Leave a Comment