Информационната кампания „Енигмата на ендометриозата“

 

          Скъпи колеги,
заболяванията на женската репродуктивна система носят със себе си редица нежелани симптоми и последици, като в същото време засягат голям процент от женското население. Едно от тях – ендометриозата, предизвикваща установяване на ендометриални жлези и строма на различно от вътрешността на матката, атипично място, се среща при 10% от жените в репродуктивна възраст. Как се поставя диагнозата, какво е протичането и лечението на това хронично заболяване ще разберем на информационната кампания на комитет „Репродуктивно здраве и СПИН“ към АСМБ-Варна „Енигмата на ендометриозата – съвременна диагностика и комплексен подход“ с гост-лектор д-р Атанас Александров специалист по акушерство и гинекология, обучавал се в сферата на дълбоката ендометриоза във Франция.

          Лекцията ще се проведе на 14.04.2022 в 18:30 ПРИСЪСТВЕНО в Първа аудитория на сграда Ректорат и ОНЛАЙН чрез платформата WebEx by Cisco. При попълване на формата за записване ще имате опция да изберете по какъв начин бихте искали да се включите.

 

Очакваме ви!

 

          За записване: ТУК

 

Събитието се организира от Асоциацията на студентите-медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите-дентални медици – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация – Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна