Честит 8-декември!

 

Уважаеми студенти,

За мен е удоволствие да поздравя цялата академична общност на Медицински университет – Варна по случай 8 декември – празник на младежкия дух, устрем и ентусиазъм!

Студентският празник е ден, в който вие сте завладяни от чувство на радостно очакване, трепет и приятни емоции. Вие, младите хора, поели по пътя на професиите, свързани с човешкото здраве, сте носители на заряда на промяната, на прогреса и стремежа към знание.

Студентските години винаги са белязани със заряд на свобода, стремеж към търсене на справедливост и душевна чистота, които носят младите хора, насочили се към висините на образованието. Защото университетът е съкровищницата, от която  вие черпите с пълни шепи от живота във всичките му измерения.

Вероятно често чувате, че това са най-хубавите ви години. И това наистина е така. Тези години са времето, в което изграждате себе си като самостоятелни личности и разгръщате своя потенциал. Това е времето, в което можете да мечтаете най-смело и в което можете да положите основите на вашия професионален път, като получите най-доброто образование в Медицински университет – Варна.

На Вас, уважаеми преподаватели, желая здраве, професионални успехи, нестихващи ентусиазъм и дух, с които водите младите хора по пътя на науката!

Бъдете здрави, мечтайте смело и следвайте мечтите си!

 

                                                                                           Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна