Благотворителен мартенски базар

Скъпи колеги,

За поредна година Комитет „Човешки права и мир“ към АСМБ-Варна, съвместно с Асоциация „Хипофиза“ организират Благотворителен мартенски базар за децата в неравностойно положение. На базара ще се продават ръчно изработени мартенички. Събитието ще се проведе в неделя /28.02/ от 10:30 до 16:30 ч. към Фермерския пазар пред Фестивалния и Конгресен Център – Варна (ФКЦ).

Събраните средства ще бъдат дарени за изготвянето на т.нар. медицински бижута за деца с диабет. Медицинските бижута са метални колиета или гривни, които в случай на спешност, при бързо разпознаване, навременни действия и терапия могат да спасят човешки живот. За децата с диабет тези бижута са важни в случай на тежка хипогликемия, ако детето е без придружител и няма кой да уведоми екипът на спешна медицинска помощ за причината за безпомощното състояние.

По случай един от най-българските празници – Баба Марта, зарадвайте някой близък с мартеничка и нека заедно да направим едно добро за децата в неравностойно положение.

Събитието се организира съвместно с Асоциация на студентите по дентална медицина гр. Варна (АСДМ), Асоциация на студентите по фармация във Варна (АСФВ) и с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Очакваме ви!