elections_2021_2023

Избори за членове на Общо Събрание на Студентски съвет за мандат 2021-2023 г. – кандидатури

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящите избори за попълване квотите на членове на Студентски съвет за мандат 2021-2023 г. припомняме, че крайният срок за подаване на документи бе до 27.11.2021 г. Всички подадени кандидатури са валидни и ще вземат участие в изборите.

Специално за вас, първокурсници, направихме кратки визитки на кандидатите за курсови представители от различните специалности, с цел да разберете малко повече за тях.

 

КАНДИДАТУРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ

 

Специалност „Медицина“ – Първи курс

 

В гимназиалния етап Виктор Иванов е бил част от ученически съвет и е организирал мероприятия от многообразен характер, като празника на града и на училището. Също е помагал в различни събития, свързани с художествената самодейност и отворени врати. Той е дружелюбен и креативен, умее да работи в екип, изслушва околните и има развинтено въображение. Виктор би искал да спомогне годините, прекарани в нашия университет, да са по-приятни за всеки негов колега и смята, че точно Студентски съвет е мястото, на което може да го направи.

 

Иван Пажев е участвал 2 пъти по проект Еразъм в чужбина, където е участвал в различни програми. Бил е не само част от младежки парламент, но и младши посланик на България към Европейския съюз. С удоволствие би взел участие в дейности от социална значимост. Адаптира се бързо към нови среди. Умее както да води екипи, така и да бъде част от тях. Уважава всяко мнение и може да бъде безпристрастен в избора си на позиция. Дейността по организиране и осъществяване на събития му доставя удоволствие. Винаги е готов за нови предизвикателства и никога не се отказва. Опитът, придобит в ученически съвет, иска да приложи и в Студентски съвет с цел да бъде полезен.

 

В последната година на гимназиалното си обучение Кристиан Петков е участвал в Интеракт. Преди това е бил член на HOSA (Health Occupation Students in America), когато е прекарал една учебна година в САЩ. Бил е CR (City Representative) на YES Program (програма за изпращане на български ученици в гимназия да учат една година в САЩ, организирана от американското правителство за българското) за град Русе и е UR (University Representative) от тази година за МУ-Варна. Вярва, че силните му страни са във взимането на решения, независимо колко трудни са те, както и дисциплината, която го подтиква да завършва всяко начинание. Това, което го мотивира, е, че винаги е изгарял от желание да бъде част от промяната, да остави своята следа, която е направила света една идея по-добър. Вярва, че промяната започва от нас и е изключително мотивиран да бъде част от двигателя на едно по-добро бъдеще.

 

Радо Арабаджиков досега не се е занимавал с извънкласна дейност, но проявява голям интерес към комисията по научна дейност и разработки към Студентски съвет. Определя като свои силни страни упоритостта и отдадеността си към възложената му работа. Що се касае до работа в екип, умее да се разбира с всякакъв тип характери и същевременно общата им работа да е ползотворна. Един от най-силните мотиви, които са го подтикнали към включване в тазгодишните избори, са събитията и кампаниите, организирани от Студентски съвет и желанието му да стане част от тях.

 

Йоана Димитрова е взимала участие в различни извънкласни дейности като състезания, олимпиади и школи, както и в благотворителни базари и срещи с различни личности на училищно ниво. В Студентски съвет би искала да се занимава с организирането и провеждането на събития и кампании от научен и културен характер. Определя себе си като мотивиран, отговорен и деен млад човек, който желае да усъвършенства своите личностни качества и умения. Счита, че притежава добри комуникационни и организационни умения и инициативност, които се стреми да развива. Лесно намира общ език с околните и обича да създава нови приятелства. Работила е в екип с други хора и вярва, че уважението на различни мнения и способността да се правят компромиси са ключови фактори за постигането на успешен резултат. Възприема Студентски съвет като прекрасна възможност да стане част от вълнуващите събития, които се организират. Амбицира я запознанството с нови хора със сходни интереси, мотивирани да правят промени. Има желанието и енергията да работи в полза на колегите си и ще се радва да допринесе за всеобщия прогрес и развитие на студентското съсловие.

 

Максим Михайлов определя себе си като отговорен, всеотдаен, целеустремен, перфекционист, харизматичен, добронамерен, съпричастен и лесно се сработва в екип. Тренира плуване, в предишния си отбор е тренирал със състезатели от различни възрастови групи и винаги се е разбирал добре с тях, а понякога е водил и тренировките на отбора. Счита, че последните две години са ни изправили пред много нестандартни проблеми в обучението и има желание да участва в тяхното разрешаване. Намира себе си за инициативен и находчив и смята, че може да помогне с добри идеи. Винаги е имал желание да се занимава с извънкласни дейности, като спортът е заемал голяма част от времето му, тъй като се състезава на национално ниво. Интересите му са широкоспектърни и има желание да се включи в различни по вид дейности и да бъде полезен в различни ресори.

 

Берна Велиева до момента не е участвала в извънкласни дейности, но смята, че като част от Студентски съвет би могла да помогне с организирането на различни събития, както и да участва в проучване на мненията на студентите по различни въпроси. Отговорността и постоянството си счита за едни от най-важните качества, които притежава. В кризисни ситуации умее да запазва самообладание и насочва вниманието си към решаване на проблема. Обича да работи в екип. През ученическите си години е участвала в различни проекти, била е лидер на групата и е давала доста идеи. Мотивацията й да се включи в тазгодишните избори са желанието да опита всяка предоставена възможност и увереността, че притежава необходимите качества. 

 

Елена Димитрова е участвала в множество клубове и състезания с различен характер, не само като участник с изнасяне на презентации, изготвяне на доклади и тяхното защитаване, но и като организатор. Винаги е била отговорник и касиер на класа си. Като свои силни качества определя инициативност, отговорност, креативност, амбициозност, комуникативност, самокритичност и реалистичност. Защитава мненията си, но винаги е готова да чуе и други гледни точки и смята, че това спомага за по-добрите резултати в екипната работа. Мотивира я на първо място предизвикателството да се научи да разпределя правилно времето си между ученето и това да бъде полезна и социална личност. Споделя, че ще бъде истинско удоволствие за нея да създаде контакти, приятелства и запознанства с хора, които знаят какво искат да постигнат.

 

Денис Хамди като гимназист в Първа езикова гимназия е бил член на редица клубове – клуб “Европа”, клуб “История”, клубове по математическа лингвистика и математика, както и дългогодишен член на театрално училище “Палечко”. Във всяка една от дейностите не само е участвал, но и се се отличил с грамоти и призови места. През учебната 2019/2020 г. е бил част от младшите посланици на Европейския парламент. Паралелно с гимназията е завършил лицей в полско училище “Adam Mickiewicz”. Благодарение на редовното си участие в различни проекти, има опит в организацията на събития, разпределяне на задачи и решаване на казуси с аналитичност, логика и постоянство. Определя себе си като социална личност, която умее да работи в екип за обща цел. Мотивацията му за тазгодишните избори е желанието да бъде пряко ангажиран със студентската дейност така, както години наред е бил ангажиран с ученическата. Желае да бъде част от колектив, в който да се запознае с личности с подобни интереси и чиято цел е осъществяване на връзката между студентите и академичната общност. Да събуди интерес към дейностите на съвета и да поддържа положително настроение сред колегите ще бъде негов приоритет. Счита, че за да бъде учението успешно, е необходимо и участие в мероприятия от всякакво естество. Денис уверява колегите си, че избирайки него, могат да бъдат сигурни, че на техните желания и въпроси ще бъде отделено нужното внимание и ще бъде направено всичко възможно за тяхното изпълнение и решаване.

 

Александър Петров като ученик в Езикова гимназия „Гео Милев“ гр. Добрич е бил член на Ученическия съвет и е взимал е активно участие в кампаниите, организирани от съвета – благотворителни концерти и базари. От ранна детска възраст се занимава с поп пеене и поезия. Носител е на много награди от музикални и литературни конкурси в България и в чужбина. През 2020 година е избран за председател на Консултативния съвет при Младежки център – Добрич, където е успял съвместно с екипа си да създаде събития, получили много добри отзиви в местните медии. Александър застава твърдо зад каузите, които според неговите виждания биха могли да изградят правилната почва за положителното развитие на обществото ни и да мотивират младите в преследването на целите им. Склонен е да направи компромис със своята гледна точка, ако забележи, че мнозинството e на друго мнение. Поезията и музиката са създали у него качества като дисциплинираност, отдаденост, емпатия и огромна вяра, че може да даде своя принос за обогатяването на културния живот в България. Споделя, че винаги търси доброто у хората и се старае да наблюдава света от позицията на оптимист. Умее да работи в екип, да навлиза бързо в нова материя и да общува с личности, които притежават напълно различен темперамент от неговия. Споделя, че една от мечтите му в рамките на висшето му образование е да бъде член на Студентски съвет, защото обича да създава нови приятелства и контакти, да се учи от хора, които са натрупали по-голям опит от него в дадена област, да поставя нови предизвикателства пред себе си и да успее да надскочи дори собствените си високи очаквания. Смята, че студентските години трябва да бъдат един от най-запомнящите се периоди в живота на младите и е готов да вложи сърцето си в осъществяването на своята цел.

 

Специалност „Дентална медицина“ – Първи курс

 

Ралица Николова не се е занимавала досега с организационна извънкласна дейност, но се е интересувала активно относно всички проблеми, мероприятия и въпроси, свързани с училищния живот. Определя като силна страна умението си да изслушва. Не е конфликтна личност. Смята, че ще бъде полезна за колегите си и с това, че когато се заеме с организацията на нещо, винаги довежда нещата до край, като същевременно се допитва и разговаря с всички заинтересовани страни. Счита, че е съпричастна с проблемите на другите и че може да бъде в помощ за разрешаването им. Мотивира се от хора, с които има еднакви интереси, за това спомага и новата интерактивна среда, в която учи, както и възможността да бъде полезна, да помогне и подобри за всички колеги учебния процес и студентския живот.

 

Възкресия Абаджиева е участвала в различни клубове на училищно и градско ниво през гимназиалния етап. Тя е дългогодишен участник в Градския превантивен клуб „Превенции“ към Община Варна както и в Интеракт клуб „Галатея“ – Варна. Организирала е много от събития в гимназията. Като част от клуб  “Превенции” е била част от много, най-различни кампании и обучения, свързани с рисковото сексуално поведение, превенция на наркомании, безопасен интернет и трафик на хора. Успешно е водила обучения на ученици от по-малките гимназиални класове. Смята, че може да работи успешно в екип, защото е готова да изслуша чуждото мнение и същевременно да представи своите позиции. Като комуникативен, отговорен и старателен човек, обича да общува с различни хора, с различни мнения и идеи. Тя осъзнава отговорността да е част от такава академична общност с история и мисия като Студентски съвет на Медицински университет – Варна. Тя е човек, изпълнен с множество идеи, които би искала да осъществи, помагайки на колегите си.

 

Специалност „Дентална медицина“ – Трети курс

 

 

Специалност „Фармация“ – Първи курс

 

Рая Йорданова се е занимавала с изобразително изкуство усилено, като за това умение са нужни усет, техника и желание за развитие. Това я е научило да прилага тези качества в живота днес. Амбицията и организацията за нея са много важни качества, както личностно, така и групово. Има желанието да постига успехи, готова е на всичко да ги постигне и при добра подготовка и старание, резултатите са налице. Обича да работи в екип, защото по този начин се среща с различни и интересни личности, обменя опит и вижда различна гледна точка. Тя е общителен човек и умее да изслушва мнението на околните преди да действа. Има желанието да опита от новата, необятна, интересна и същевременно отговорна страна на студентския живот, а именно да се кандидатира за Студентски съвет. За нея ще бъде истинско щастие и чест да бъде част от истински сплотен и мил екип, готов на много жертви за своите колеги.

 

През основното си образование Кети Чолакова активно е участвала в различни извънкласни дейности – състезания, проекти и концерти. По време на средното си образование не е имала възможност за толкова активно участие, но е успявала да се включи в интересни базари и други благотворителни инициативи. Една от най-силните й страни е нейната решителност. Кети умее да работи в екип, да се съобразява с мнението на хората и да прави компромиси. Тя е мотивирана, амбициозна и обича да поема рискове. Студентски съвет за нея е една възможност за усъвършенстване на личностните й качества чрез съчетаване на полезното с приятното. Има желанието и амбицията да бъде полезна на колегите и да защитава техните интереси.

 

Юлия Симеонова винаги е проявявала интерес към извънкласните дейности. Участвала е в клуб по здравословно хранене и в състезания, свързани с маркетинг и мениджмънт. Шест години е тренирала хокей на трева. Комбинацията от здравословни навици, спорт и предприемачество са допринесли за изграждането на дисциплина и за развитието на комуникативните й умения. Определя отговорността като едно от най-добрите качества, които притежава, а освен това е комуникативна и обича да създава нови запознанства. Определя себе си като амбициозна и държи нещата, с които се захване, да са добре изпипани. Има желание да допринесе за развитието както на студентската общност, така и на структурата, като за целта приложи отличителните качества, които притежава.

 

Специалност „Военен лекар“ – Първи курс

 

Още в пети клас Илияна Йорданова се е присъединила към ученически съвет в училището, в което е учила. Влюбила се е в идеята да бъде част от колектив, изграден от креативни и амбициозни млади хора, имащи желанието да правят нещо положително не само за себе си, но и за всички останали. Организирала е редица спортни мероприятия, концерти, театрални постановки, научни състезания и разнообразни други инициативи. Нейните позитивни качества са креативността, спокойствието и амбицията й. Тя работи добре в екип. Всяко събрание, организирано събитие, както и това да е в помощ на колегите си, би й доставило голямо удовлетворение. Би била безкрайно благодарна, ако колегите й й гласуват доверието да ги представлява в Студентски съвет. 

 

Надежда Костова се е занимавала с много спортни дейности – от 11 години тренира тенис на корт любителски и професионално, а освен това е участвала в училищния отбор по хандбал. Участвала е в различни клубове, свързани с придобиването на допълнителни компютърни умения, като работа с Photoshop и Corel Draw. Тя се определя като амбициозен, трудолюбив, целеустремен, искрен и всеотдаен човек, който никога не оставя нещата недовършени. Работи добре в екип, умее да разпределя времето и работата си, вслушва се в мненията на хората и винаги търси правилния отговор за дадената ситуация. Има желание да свързва „Военни лекари“ от първи курс с техните колеги. С удоволствие би организирала различни мероприятия, споделяла различните идеи на колегите си, с цел обучението по медицина да бъде по-разнообразно и интересно.

 

Иван Балев е бил част от клуб за рецитали и е участвал на различни представления, както и на турнир по дебати. Като член на Студентски съвет би желал да се занимава с всякакви разнообразни дейности, които ще му помогнат да се развие в различни сфери. Той умее да общува с хора и да работи в екип, като това е една от най-силните му страни. Амбициозен е и приема сериозно възложените му задачи. Има желание да създава нови контакти и да се запознае с нови хора.  Студентски съвет за него е организация, която помага на хората да научат много нови неща, докато същевременно е връзката между студентите и академичното ръководство.

 

Самуил Стоянов се е занимавал с извънкласни дейности най-вече от спортен характер. Дълги години е бил състезател по плуване. Благодарение на това е постигнал много спортни успехи и е придобил качества като отговорност и дисциплина. Като най-силни свои черти определя волята никога да не се отказва и своята целеустременост, а също и това, че е изключително добър в комуникацията с хората около него. Винаги съумява да намери общ език с колеги и преподаватели. Кандидатурата му е мотивирана от това, че желае да участва още по-активно в студентската общност на университета и да допринесе за неговото развитие и популяризиране.

 

Велислава Димитрова се е занимавала с извънкласни дейности в сферата на изкуството. Взимала е участие в различни музикални конкурси, както и в организацията на мероприятия и има голямо желание да доразвие своя опит в качеството си на член на Студентски съвет. Работила е усилено над проекти, свързани със здравословния и щадящия околната среда начин на живот и благодарение на тях е натрупала много идеи, които желае да развие. Като най-силна своя черта определя това, че е амбициозна. Когато работи върху възложена или самоинициативна задача, влага най-доброто от себе си, за да постигне възможно най-добрия резултат. Счита, че притежава добри комуникативни способности и намира работата в екип за изключително важна и надеждна. Смята, че съчетаването на различни и иновативни идеи винаги води до много по-високи резултати и удовлетвореност от съвместната работа. Най-важни умения в колективната работа според нея са изслушването на идеите на отсрещния човек, умението за приемане на различни гледни точки и съгласуване на собственото мнение с това на останалите. Мотивацията й да се включи в тазгодишните избори се гради на силното й желание за развитие на извънкласни дейности както в сферата на изкуството, така и по отношение на здравословния и екологичен начин на живот. Има амбицията да участва в иновативни проекти и да усъвършенства своите идеи и умения.

 

ФАКУЛТЕТ ПО ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

 

Специалност „Медицинска сестра“ – Втори курс

 

Специалност „Медицинска сестра“ – Трети курс

 

Специалност „Логопедия“ – Първи курс

Сияна Савова е завършила Първа езикова гимназия – Варна, където в продължение на две години е била част от клуб „Превенции“.Създала е дългосрочни приятелства в клуба и е участвала в многобройни градски информативни кампании на теми: „Рисково сексуално поведение“, „Безопасен интернет“ и „Трафик на хора“. Изнасяла е кратки лекции по съответните направления пред гимназисти и е имала възможността да бъде представител на своята гимназия в обучителен семинар за лидерство и представяне на лекции пред публика, организиран в комплекс „Бари“. Като силни страни тя определя уменията си да презентира пред публика, умее да работи успешно в колектив и е участвала в организацията на различни събития. Освен това тя владее два езика – немски език /ниво C1/ и английски език /ниво С1/. Това, което я мотивира, е желанието й да помага на хора, които искат да се развиват в личностен и професионален план. Иска да бъде част от сплотен колектив, където може  да развива своите личностни, организационни и екипни качества, както и да дава иновативни идеи с цел подобряване на качеството на работа.

 

Специалност „Биомедицинска техника и технологии“ – Първи курс

Иван Кънев е участвал в множество доброволчески инициативи, а в момента е доброволец към ОЦОСУР Еко Варна. Бил е Председател на Ученическия съвет към СУ ХНИ „Константин Преславски“ Варна от 8 до 12 клас. Има интерес към организацията на събития и в нашия университет. Владее фото- и видеозаснемане. Силните му страни са организираност, умения за ръководене и участие в екипи, бързо усвояване на нови методики на работа и управление и разпределяне на ресурси. Иван е мотивиран и има желание да работи по проекти, с които Студентски съвет се занимава.

 

МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ

 

Специалност „Рентгенов лаборант“ – Втори курс

Подробна информация относно датата и регламента за провеждане на изборите очаквайте съвсем скоро!

Уважаеми колеги, всеки от нас има право мнението му да бъде чуто. Ваш е изборът кои ще бъдат представителите на курса ви – не пропускайте възможността да подкрепите колегите, в които имате доверие.

Пожелаваме успех на всички кандидати!