АнтиСПИН кампания

Уважаеми колеги,
На 1 декември отбелязваме Световният ден за борба със СПИН. Датата е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация, за да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяване.

Поради това и тази година студенти от Асоциацията на студентите – медици в България – гр. Варна, АСДМ – Варна, АСФВ и Студентски съвет при Медицински университет – Варна, със съдействието на Дирекция „Превенции“- Община Варна и РЗИ, се обединяват за провеждането на една обща кауза, а именно информиране на населението и провеждане на скринингови тестове. 

⚠️⚠️⚠️ВАЖНО!: ⚠️⚠️⚠️

  •  На 02.12 (Понеделник) от 12:00-14:00 ще се проведе информационна кампания с рекламни материали на български и английски език , а от 14:00-16:00 в двора на Медицински университет (сграда Ректорат), ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и Хепатит Ц.
  • На 03.12 (Вторник) от 10:00-13:00 в двора на Икономически университет, ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и Хепатит Ц.
  • На 04.12 (Сряда) от 12:00-14:00 в двора на Технически университет, ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и Хепатит Ц.

Ако имате въпроси може да се свържете с Desislava Ivanova , локален отговорник на комитета по ‘’Репродуктивно здраве и СПИН” към АСМБ- Варна.