За втора поредна година Асоциацията на студентите по фармация във Варна, Talloderma ООД Фармацевтични лаборатории съвместно с Асоциацията на студентите медици в България – Варна, Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна, с подкрепата на Студентски съвет  и Ръководството на Медицински университет – Варна, има удоволствието да Ви поканят на Информационна кампания “Здраве(й) от природата”.

Целта на кампанията е да запознае обществото с лечебните свойства на най-популярните български билки, използвани широко в народната медицина и фармацията, да се представят техните полезни свойства и
благоприятни ефекти при определени заболявания, като фокусът на тазгодишната кампания е лечението на простудни състояния чрез растителни субстанции.

В последните години се наблюдава тенденция за връщане към терапията с растителни препарати, поради което е важно всеки един от нас да бъде запознат с указанията за правилната употреба на лечебните растения и взаимодействието им с храни и лекарствени продукти от синтетичен и естествен произход.

Кампанията ще се проведе на 13-14 декември като ще включва информационна част, която ще се проведе на два пункта – Факултет по Фармация и Grand Mall Varna, като ще се разпространяват информационни материали, съдържащи важна информация за правилната и рационална употреба на лечебните растения при профилактика и лечение на простудни заболявания, а всеки гражданин, проявил интерес ще получи чаша чай, осигурен от нашите партньори  „Talloderma“.

Кампанията ще приключи със заключителна лекция на тема Фитотерапия при простудни заболявания”, която ще бъде представена от ас. маг. фарм. Надежда Иванова от КатедраФармацевтични технологии към Факултет по фармация при Медицински университет – Варна

Лекцията ще се проведе на 14 декември в 18:00 в зала 105 на Факултета по фармация.

ЗА ЗАПИСВАНЕ :

ПУНКТ ФАКУЛТЕТ ПО ФАРМАЦИЯ:

Илиян Димитров тел.: 0898 43 65 35

 

ПУНКТ GRAND MALL VARNA:

Боряна Михайлова тел. 0882096562

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *