Уважаеми колеги,

Проблемите с венците по разпространение са на второ място след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият симптом на гингивално възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно.

Сред засегнатите са хора от всички възрасти, а тенденцията определено е към по-младите.

Последиците при необърнато внимание и невзети навреме мерки могат да влошат значително качеството на живот.

Затова,

Асоциацията на студентите по дентална медицина-Варна(АСДМ-Варна) с помощта на Студентски съвет и Асоциациите на студентите по Медицина и Фармация във Варна(АСМБ-Варна и АСФВ-Варна), с любезното съдействие и помощ от страна на академичните ръководства на Факултета по Дентална Медицина и Медицински Университет Варна и катедрата по Пародонтология и Дентална имплантология към Факултета по Дентална медицина организират за първи път кампанията „Погрижи се за венците си!“.

Сред целите на инициативата са да се обърне внимание на проблемите с венците и да се покаже, че не бива да се подценяват, да се повиши информираността на гражданите и гостите на гр. Варна, както и на нашите колеги, относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака. Ще се дават препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.

Кампанията ще протече в периода 22-24 април 2017г. (събота-неделя-понеделник).

На 22 април(събота) ще бъде разположен пункт в МОЛ Варна в часовия интервал 11-13 ч, а на 23 април(неделя) – в ГРАНД Мол Варна в часовия интервал 13-15 ч. На двата пункта ще се раздават брошури и рекламни материали.

В понеделник, 24 април, в часовия интервал 11:30-14:30, на 4-тия етаж, зала 408 във Факултета по Дентална Медицина ще се проведат БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ насочени към диагностициране на възможни възпаления във венците.

Нека всеки, който чувства или е наясно, че има проблем с венците, заповяда на безплатен преглед! Там ще получи съвет и състоянието му ще бъде оценено.

За повече информация:

Мирослав Стойков

Тел.: 0896 787758

Студент 4-ти курс ДМ,

главен отговорник на кампанията

За записване:

*пункт МОЛ Варна – 22 април 2017г., часови интервал 11:00-13:00 ч

Мирослав Стойков

Тел.: 0896 787758

*пункт ГРАНДМол Варна – 23 април 2017г., часови интервал 13:00-15:00 ч.

 Грета Георгиева

Тел.: 0877 662523

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *