Уважаеми колеги,

Световният ден на оралното здраве (WOHD) се отбелязва всяка година на 20 март. Това е международен ден, на който се отчитат ползите от добрата орална хигиена и значимостта на поддържането й. Във връзка с това, за трета поредна година на територията на град Варна, Асоциацията на студентите по дентална медицина-Варна, съвместно с ФДМ-Варна, Студентски съвет към Медицински университет – Варна, АСМБ и АСФВ ще организират информационно-профилактична кампания с мото: „Усмивка за цял живот“.

Кампанията, която тази година ще се проведе на 16 и 17 Март 2019г. и ще се състои в раздаване на информационни брошури, провеждане на блиц анкети, а също и раздаване на подаръци на включилите се, като с това се цели установяването на здравната орална култура на варненци, както и нейното подобряване. В кампанията участват студенти, чиято задача е да анкетират гражданите, да ги запознаят с методите и средствата за устна хигиена и, като мотивационна награда, да подарят различни средства за орална хигиена, обяснявайки тяхна важност.

Миналогодишните кампании, бележат голям успех, като всяка година се включват над 1000 варненци. На 16 и 17 март/събота и неделя/ ще бъде разположен пункт в Grand Mall Varna с начален час 11.00ч., ориентировъчна продължителност – 6 часа. На пункта ще се раздават брошури и рекламни материали.

За повече информация: Мерт Чете; Виктор Савов