Уважаеми участници в Петия черноморски симпозиум,

Представяме ви най-актуалните новини. По време на симпозиума ще имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в един от най-атрактивните уоркшопи – Съвременни интерактивни методи на преподаване в хирургията. Той ще включва представяне на две от най-новите иновации на Медицински университет-Варна, които представляват и началните стъпки от предстоящото изграждане на голям симулационен център на МУ-Варна:

  • Лапароскопски симулатор Simbionix – един от първите по рода си в България симулатор за лапароскопска хирургия, който покрива голям брой манипулации за основни умения по лапароскопска хирургия, както и хирургични интервенции за тези с напреднали умения.
  • Мобилна станция за телемедицина за онлайн жива връзка между операционните зали и учебни зали в структурите на Медицинския университет във Варна, както и филиалите в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Семинарът ще се проведе в събота, в 13:30ч в Университетската болница „Света Марина“, на 6-ти етаж, Катедра по обща и оперативна хирургия. Участниците трябва да имат регистрация за Черноморския симпозиум и да са студенти по медицина след втори курс (III, IV, V и VI курс). Лимитът за броя на участниците е 10 души. Краен срок: 06.04.2016, 00:00ч. С оглед на темата на семинара участниците трябва да покажат основни познания по лапароскопски манипулации, отговаряйки на ТЕЗИ въпроси.

Първите 10 души, които са пожелали да участват и са дали правилни отговори на въпросите ще участват в семинара!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *