Уважаеми колеги,

„Неврологичен дефицит с мозъчносъдов произход, протичащ над 24 часа или прекъснат вследствие на смърт в рамките на 24 часа“ е дефиницията, дадена от Световната Здравна Организация за една от най-честите патологии, засягащи централната нервна система, а именно – инсулт. Във връзка с това 29 Октомври е обявен като световен ден на борбата с него.

Тази година Асоциацията на Студентите – Медици в България – гр. Варна (АСМБ) и Клиниката по Неврология към УМБАЛ „Св. Марина“, съвместно с Асоциацията на Студентите по Дентална Медицина (АСДМ), Асоциацията на Студентите по Фармация във Варна (АСФВ), Студентски Съвет и Медицински Университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна отбелязват този ден с първата си по рода обучителна кампания. Нейната цел е да бъде определен индивидуалният риск от инсулт за следващите 5 или 10 години, посредством безплатни тестове за пациентите с помощта на специалисти от Клиниката по Неврология и студенти, както и да се осигури превенция на заболяването.

Кампанията ще се проведе на 31 Октомври 2017 година (вторник) от 10.00 до 12.00 часа в два пункта:
УМБАЛ „Св. Марина“ – отговорник Габриела Панайотова (0886517365);
Ректорат – отговорник Халил Халил (0899149696)

Всеки, който желае да участва, може да се включи в инициативата като се свърже със съответните отговорници по пунктове и им изпрати трите си имена, фак. номер, курс, специалност и e-mail.

Бъдете част от превенцията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *