За четвърта поредна година студенти от Северозападен държавен медицински университет „И. И. Мечников“ – Санкт Петербург бяха на летен стаж в учебните и клинични бази на Медицински университет – Варна. На тържествена церемония днес, 04.08.2017 г., бяха връчени и техните сертификати.

През изминалите две седмици 14 студенти се обучаваха в университетските и клиничните бази под ръководството на доц. д-р Ирина Иванова, проф. д-р Никола Колев, доц. д-р Георги Папанчев, гл. ас. д-р Карен Джабалян, доц. Лора Георгиева, доц. Наталия Ушева, гл. ас. Виржиния Атанасова, доц. Клара Докова, доц. Силвия Борисова, доц. Димитър Ставрев и гл. ас. Силвия Николова. Ръководството на Медицински университет – Варна благодари на преподавателите, водили летните практики, за тяхното съдействие и отговорно отношение към стажантите.

Документите за успешно преминат стаж връчиха проф. Тодорка Костадинова – заместник-ректор по международно сътрудничество, акредитация и качество, и проф. д-р Златислав Стоянов – заместник-декан на Факултета по медицина.

Проф. Костадинова се обърна към стажантите с думите: „Благодаря Ви, че бяхте тук и избрахте МУ-Варна за своята лятна практика. Надявам се, че сте усвоили нови знания, намерили сте нови приятели и ще се върнете отново. Желая Ви здраве и бъдещи успехи!“

На церемонията студентите от Санкт Петербург отбелязаха, че ще запомнят стажа си с интересните лекции и богатата практическа част и с възможността да работят с модерното технологично оборудване на университетските бази и да черпят опит от високия професионализъм на лекарите и сестрите в Университетска болница „Св. Марина“ – Варна. По време на летния си стаж студентите и техният ръководител проф. Наталия Петрова – началник на Център за подготовка на програми за бакалаври, специалисти и магистри, специалист по организация на додипломното образование, посетиха и филиала на МУ-Варна в град Шумен, където се срещнаха с проф. Соня Тончева. Те благодариха на ръководството на МУ-Варна за това, че превърна в традиция обмена между двата университета, и си пожелаха да се върнат отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *