posreshtane-chuzhdestrani-studentiВчера, 27 септември, в Медицински университет – Варна се състоя церемония по официално откриване на учебната година за студентите в англоезичната форма на  обучение по специалностите Медицина и Дентална медицина. По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати чуждестранните студенти в двора на университета. Зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Албена Керековска посрещна първокурсниците и поднесе приветствие от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов.
Чуждестранните студенти бяха впечатлени от изпълненията на български народни танци от ансамбъла на МУ-Варна, на деветгодишната лауреатка на международни награди Моника Парушева и на талантливата дипломантка на Факултета по медицина Румяна Кирнева. Вечерта завърши с първия урок – стъпки от право български хоро, изиграно с много емоции от първокурсниците и техните преподаватели.
През учебната 2016/2017 г. във висшето учебно заведение ще се обучават над 1200 чуждестранни студенти от над 40 държави. Близо 250 са новоприетите, като най-многобройни са общностите от Германия и Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *