radevЕжегодният концерт на „Клуба на будните таланти“ и този път впечатли гости и приятели на МУ-Варна с богата програма. На 03 ноември в изцяло обновената 1-ва аудитория на университета над 200 човека се насладиха на разнообразните изпълнения на студенти и преподаватели.

Повече от 30 студента от различни специалности и възрасти се включиха със свои авторски изпълнения, както и с кавъри на евъргрийн парчета. Нови попълнения към талантливата медицинска гилдия бяха Радина Генова от специалност „Помощник-фармацевт„, която се представи с песента „Сама“ на Мария Илиева, както и двама немски студенти от англоезичната програма на обучение, които пяха под съпровод на китари.

Сред останалите участници на концерта силно впечатление направи рок групата „Lycaste„, както и представител на IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри„. Групите „Living Horizont“ и „Медик“ развълнуваха многобройната публика с изпълнения на соло китара, пиано и барабани.

По традиция инициатор и водещ на мероприятието беше преподавателят по патофизиология доц. Радко Радев. Той поздрави присъстващите както със свои авторски песни и стихотворения, така и със слово по повод Деня на будителите.

За пореден път концертът привлече гости от целия град. Приятна изненада бе активното участие и присъствие не само на възпитаниците на МУ-Варна, но и на студенти от Технически университет, ВВМУ, Икономически университет и Колеж по туризъм. С тази добра практика, инициирана от МУ-Варна, бе осъществен и своеобразен културен обмен между академичните институции.

Следващата изява на „Клуба на будните таланти“ ще се състои на 15.12.2016 г., когато към досегашните участници се предвижда да се присъедини и новосформиран хор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *