Четвъртокурсничките от МУ-Варна Емине Халим, Инис Мехмед, Гергана Георгиева и Десислава Раденкова получиха поздравително писмо за отличната си теоретична подготовка от ръководството на неонатологичното отделение на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“.

В изключително труден за отделението период на недостиг на персонал, те се включват активно в работата на различни сектори в отделението. Студентките изпълняват акуратно и отговорно всички поставени задачи под контрола на лекарите.

Четирите студентки са назначени на длъжност „Здравен асистент“. Работата е част от преддипломния им стаж и цели да ги подготви за бъдещото им професионално развитие като акушерки. По този начин им се предоставя възможност да преодолеят своите притеснения относно практическата част на своята работа и поемането на отговорност за човешки живот, което често е най-голямото притеснение на завършващите. Работата им се състои в оценка на жизнените показатели на новородените и обслужване на жизнените им нужди, по модела на Вирджиния Хендерсън.

По думите на главната акушерка в отделението Светлана Радева момичетата подхождат изключително отговорно към своите задължения, справят се отлично с поставените им задачи и изпълняват работните си задължения като акушерки с дългогодишен стаж, многократно надминавайки всички очаквания.

Особена благодарност професионалистите от болницата изказват на студентката Емине Халим. Благодарение на нейното старание е спасен човешки живот. След края на своята смяна, Емине решава да осъществи още веднъж контролно наблюдение на новородено дете. Когато влиза при него тя установява задушаване и алармира за влошаването на състоянието му като това позволява прилагането на интензивна терапия и спасяване на живота на детето.

Специалистите от болницата са впечатлени от качествата на студентките на работното им място и споделят, че те са пример за отличната подготовка, която МУ- Варна им дава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *