cvetqВ 12:00 часа на 07.10.2016 г. в двора на Медицински университет – Варна бяха поднесени цветя и венци пред бюст-паметника на проф. д-р Параскев Стоянов по повод 55 годишнината от създаването на висшето учебно заведение.
Патронът на медицинския университет е сред най-изявените български медици и обществени деятели в началните години на 20-и век, основоположник на българската хирургия и морелечение в здравното дело. От 1905 г. е старши лекар на Мариинската болница, Варна, по-късно и училищен лекар на Варненската мъжка гимназия. Урежда създаването и откриването на варненския „Аквариум“ и на детския санаториум за костно-ставна туберкулоза. Оставя ценни бележки за миналото на град Варна.
Паметта му бе почетена от множество гости и приятели на МУ – Варна. Цветя бяха получени и поднесени от Ректора на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов, Варненска и Великопреславска митрополия, представители на Министерството на здравеопазването, председателя на Общински съвет- Варна, представители на Областна дирекция на МВР, представители на Пристанищна инфраструктура, представители на Апелативен съд – Варна. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *