ПРОФИЛ И ДЕЙНОСТ НА „ПЛАТО САЙКЛИНГ”

Фирмата Плато ООД е създадена като съдружие и е регистрирана през 2010 година. Съдружници с равни дялове във фирмата са: Владимир Юруков, Деян Кателиев, Кирил Дживджанов, Светослав Тодоров.

През 2011 създадохме и пуснахме уебсайт за нашата дейност под името Plateau Cycling и закупихме първите велосипеди, оборудване за тях и велобагажници за автомобил . През лятото на 2011 проведохме първите многодневни колоездачни екскурзии с групи в района на североизточна България, който бяхме определили като основен за развитието на фирмената дейност. С развитието и разширяването на дейността успяхме да утвърдим дестинации и да разпрострем маршрутите си в цяла източна България и Румънска Добруджа, включително и делтата на Дунав. През 2013, с придобиването на специализиран 9-местен бус, започнахме целенасочено предлагане на дневните колоездачни турове като възможност за развлечение на летните туристи по морските курорти, основно Варна и Златни пясъци, но също имахме желаещи за велоприключение от Слънчев бряг и Обзор. Вследствие се развихме като фирма, която осигурява възможността за велосипедни екскурзии на летните туристи, а паралелно с това и на пасажерите на круизни кораби. За 2-те години до застоя на круизния туризъм в Черно море организирахме велотурове около и в Созопол, Бургас, Несебър, Варна, Констанца и Дунавската делта.

От началото на 2014 започнахме редовно да отпечатваме и публикуваме собствени рекламни материали, както и да посещаваме изложения, където да търсим разпространение на нашите приключенски услуги, допълващи туристическите дестинации и утвърдения туристически продукт.  През 2014 колоездачните екскурзии на Плато влязоха в каталога на швейцарската компания Swiss Trails. От 2015 имаме сключен договор за редовно организиране на колоездачни дни  за скандинавски туристи с Албена Турс, представител на Томас Кук – Скандинавия. През 2015 взехме участие в семинари за туристическата привлекателност на Варна, организирани от Община Варна. Така започна взаимодействието ни с Дирекция Туризъм на Община Варна за популяризиране на колоезденето като допълваща дейност на туристическия профил на града и партньорство с Туристически информационен център Варна. Съвместно с Велоклуб Устрем изработихме и внесохме през февруари 2015 проект за изграждане на велотрасе в Приморския парк на града. През същата година установихме бизнес отношения с популярната американска компания за велотуризъм Bike Tours Direct. Президентът на компанията г-н Джим Джонсън прие нашата покана и дойде да вземе участие в няколко дневни колоездачни екскурзии, организирана от нас в района на Североизточна България и крайните югоизточни райони на Румъния. Това събитие спомогна за изграждане на дълготрайни договорни отношения с Bike Tours Direct, като последва и покана за участие в международен форум за приключенски пътешествия AdventureNEXT Balkans 2016. Така през 2016 станахме членове на Adventure Travel Trade Association, специализирана асоциация, базирана в САЩ, която беше организатор на проведения в Охрид от 10 до13 май форум AdventureNEXT Balkans. Нашата дейност намери отглас в статия за България в американската медия „Lexington Herald Tribune”.

Междувременно вече втора година предлагаме най-добре оцененото приключение за област Варна в сайта за пътувания Trip Advisor, както и най-добре оценените колоездачни екскурзии в България по класация на Тrip Advisor.

Основното на което ние държим и което е оценявано от нашите клиенти е да развиваме начин на опознаване на местните хора, природа и култура (историческа, житейска и кулинарна) чрез здравословно отношение, задвижвани от собствените си физически сили. Практикуваме начин на придвижване, щадящ околната среда и водим нашите клиенти и приятели по малки и слабо комерсиални обекти в малко посещавани региони, както в България, така и в Румъния.

Повече снимки може да откриете на профила на Плато Сайклинг във Facebook,

ПРОЕКТ „В БЪЛГАРИЯ НА ВЕЛОСИПЕД”

Желаем да предложим програма от еднодневни вело турове за чуждестранните студенти, а и не само, посещаващи университета.

Това са 6 тура от края на март до средата на юни, които ще се провеждат през седмица, в събота или неделя. Районите, които ще посетим ще са макс. на 100 км. разстояние с кола от Варна. Разполагаме с бус, превозващ и велосипедите, с който  отиваме до подходящо място за започване на колоездачна обиколка. Маршрутите ще бъдат по ненатоварени пътища и равнинно-хълмист терен с дължина от 35-40 до 60 км. в някои от изброените райони:

Тюленово – Калиакра
Провадийско плато
Шуменско плато
Камчийски пролом
Роякско плато
Приморска Стара планина
Добруджанско плато и Ботевски манастир
Герлово
Източно Лудогорие
Румънска Добруджа
Минава се основно по асфалтов път, но се използват и отсечки с хубави черни пътища, подходящи за туристически колела.

Ще посетим природни забележителности и плажове, исторически обекти, християнски и мюсюлмански храмове, села с българско, турско и ромско население, винарни, зеленчукови градини, ферми и местни производители на мед.

Цената ще е около 45-50 лв. на човек, като предвиждаме и пакетна цена от 200-220 лв за всички 6  излета. При използване на собствен велосипед таксата ще е около 35-40 лв.

В цената са включени транспорт, водач, велосипед, каска, енергийни храни и плод, вода и тонизираща напитка(сок, чай и т.н.), застраховка.

При възможност от наша страна ще има повече дни, на които да се проведат планираните 6 излета (вероятно 8 дати от края на март до края на юни).

Програмата ще се публикува в профила на Плато Сайклинг във Facebook, както и с разпращане на имейли на онези, които са предоставили личните си адреси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *