На 10 май 2017 г. посланикът на страната Пакистан, Негово Превъзходителство А. С. Бабар Хашми, бе на посещение в Медицински университет – Варна.

Визитата се осъществи по инициатива на Посолството на Ислямска република Пакистан в България. Това е първото посещение на посланика във Варна. Той сподели пред ръководството на университета, че е очаквал с нетърпение да види Медицински университет – Варна, за който е чувал, че е едно от най-модерните и реномирани учебни заведения в Европа.

На срещата г-н Хашми подчерта, че дипломатическите и културни отношения между Пакистан и Република България имат повече от 50-годишна история и че е време те да се разширят с академични връзки в областта на медицината.

Негово Превъзходителство предложи да посредничи за установяване на сътрудничество и подписване на меморандум за разбирателство между Медицински университет – Варна с избран водещ пакистански медицински университет.

След представянето на университета от проф. Албена Керековска, проф. Тодорка Костадинова представи чуждестранните проекти и партньори на МУ-Варна и покани посланика на второто издание на Международния форум на партньорствата на МУ-Варна. Негово Превъзходителство изяви желание да помогне за разпространението на информация за всякакви събития, чийто домакин или организатор е МУ-Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *