В периода 11-15 юни 2018 г. в град Брашов, Румъния се проведе обучение на тема „Трансформиращо лидерство: Оправомощаване на специалистите по палиативна грижа за подобряване качеството на грижите за пациенти със сложни, животозастрашаващи заболявания и техните семейства.“

В обучението се включиха 18 специалисти от 4 държави. Представители на МУ-Варна бяха гл. ас. Катя Генова и ас. Милена Нанкова от Катедра „ Здравни грижи“.

Участниците преминаха обучение по лидерство в палиативните грижи и в разработването на проекти. Основен акцент бе споделянето на опит, обсъждането и търсене на решения в управлението и планирането на палиативните грижи.

Гл ас. Катя Генова представи проект „Обучение на медицински сестри в палиативните грижи във Варна“, а ас. Милена Нанкова- „Обучение на медицинските сестри за комуникационни умения в палиативните грижи във Варна“. Реализирането на проектите предстои в рамките на една година.

По време на визитата, представителите на МУ-варна посетиха и „Hospice Casa Speranței“ в гр. Брашов и се запознаха с организацията на работа в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *