dsc07545Уважаеми колеги,

Както знаете днес се проведе Отчетното-изборно събрание на Студентски съвет. В рамките на събранието, по дневен ред, Дойчин Николов, който бе Председател на Студентски съвет за мандат 2014-2016 година, представи богата презентация с отчет за дейността през периода, включващ всички културно-масови, социални и научни мероприятия, които бяха организирани.

В пълната аудитория специални гости бяха ректора на Медицински университет-Варна, проф. д-р Красимир Иванов и ръководството на МУ-Варна. Проф. Иванов поздрави Дойчин Николов и целия екип на съвета за успешния мандат, който доказа пред всички, че Медицински университет-Варна разполага с най-будните и активни студенти.

По повод 55-тата годишнина на МУ-Варна, бе организирани среща под надслов „Студентски съвет- минало, настояще и бъдеще“, на която специални гости председателите на Студентски съвет през годините: Доц. д-р Антон Тонев, д-р Георги Илиев, д-р Атанас Табаков и д-р Борис Андонов. Присъстваха още д-р Евелина Златанова и д-р Богомил Илиев, доказани и изявени активисти на Студентски съвет в миналото. Те получиха грамота и плакет за положените основи и приноса си в развитието на структурата през годините.

Финалната част на събранието и дневния ред, бе избора на нов Председател и ръководство на Студентски съвет. След проведеното гласуване, и преброяване на гласовете от изборната комисия в състав д-р Борис Андонов (докторант), Дойчин Николов (студент, 6-ти курс, Медицина) и Симеон Чоканов (студент, 6-ти курс, Дентална медицина) за нов председател, с пълно мнозинство от присъстващите 41 члена на Студентски съвет с тайно гласуване бе избран Тургай Калинов, който е студент, VI курс, специалност Медицина.

Новият председател на Студентски съвет издигна кандидатурите си за ново ръководство на Студентски съвет. Всеки един от представените кандидати имаше възможността да представи платформата си с визията за новия мандат пред членовете на общо събрание. След проведеното тайно гласуване и преброяване на бюлетините, за ново ръководство на Студентски съвет, бяха избрани:

  • Заместник председател за факултет Медицина – Магдалена Близнакова, III курс, специалност Медицина- с 41 гласа „За“
  • Заместник-председател за факултет Дентална медицина – Мирослав Стойков, IV курс, специалност Дентална медицина- с 41 гласа „За“
  • Заместник-председател за факултет Фармация – Оганес Варданян, III курс, специалност Фармация- с 41 гласа „За“
  • Заместник-председател за факултет Медицински колеж-Варна и Факултет по обществено здраве – Мария Русева, II курс, специалност Рехабилитатор- с 40 гласа „За“, с 1 глас „Против“
  • Помощник-председател- Боряна Георгиева, V курс, специалност медицина- с 41 гласа „За“
  • Главен секретар – Иван Андреев, VI курс, специалност Медицина- с 41 гласа „За“

Кратка визитка на Тургай Калинов:

Тургай е студент, стажант- лекар в Медицински университет- Варна. Още в първи курс той винаги е бил активен и е взимал основно участие в редиците на Студентски съвет. Качествата му свързани с информационните технология и иновативния му начин на мислене го определят като главен администратор на уебсайта на Студентски съвет и дизайнер, през мандата на д-р Борис Андонов за 2012-2014 година. Неговата работа основно допринася за текущата визия и изглед на съвета, сменяйки 4 дизайна на официалния сайт, в тон с новите технологии, както и студентския вестник „Студентски живот“, чиито първи брой е издаден през зимата на 2013 година. През изминалите години той се доизгражда като личност и характер, доказвайки пред своите колеги отговорността и иновативността си. През 2014 година той бива избран с пълно мнозинство за помощник-председател на Студентски съвет, в мандата на Дойчин Николов. През изминалите си две години той продължава да развива уменията си, изпълнявайки голяма част от административните и делови ангажименти на структурата, което утвърждава неговата позиция.

Пожелаваме успех на целия екип на Студентски съвет! Нека следващия мандатен период бъде още по-успешен и креативен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *