На тържествена церемония в пленарна зала на Община Варна бяха връчени ежегодните отличия Награда „Варна“ за 2017 г. Представители на МУ-Варна станаха носители на наградата в категория „Хуманитарни науки“. 

С индивидуална награда „Варна“ бе удостоен проф. д-р Стефан Пеев за цялостната научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в областта на денталната имплантология и създаването и ръководството на първия в страната Университетски медико-дентален център към МУ-Варна. 

„Наградата е с голямо символно значение за мен, тъй като идва в изключително важна за мен година. Макар че това е индивидуална награда, аз я приемам като признание за успехите на колективите, с които работя. Искам да благодаря на Медицински университет – Варна за номинацията, за мен е огромна чест, че съм член на академичния състав на най-проспериращия и най-развиващия се медицински университет в България“ – каза проф. д-р Пеев, след като получи наградата.

Колективна награда в категория „Хуманитарни науки“ получи Факултетът по обществено здравеопазване към МУ-Варна с декан доц. Емануела Мутафова – за акредитирането на нови бакалавърски и магистърски програми, насочени към развитие на общественото здравеопазване и допринасящи за конкурентоспособността на Варна като водещ образователен университетски център в България. Само през последната година ФОЗ откри три нови специалности: „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Оптометрист“ и „Логопедия“.

Доц. Мутафова се обърна към присъстващите с думите: „Искам да благодаря на ръководството на университета за това, че номинира Факултета по обществено здравеопазване. Изключително съм удовлетворена от това, че наградата е колективна. За мен това означава, че вие сте усетили и оценили екипната работа и екипния дух във Факултета, без които ние не бихме могли да постигнем нищо. Всички наши успехи са в името и на Университета, и на град Варна.“

Наградите бяха връчени от кмета на град Варна г-н Иван Портних и председателя на Общинския съвет г-н Тодор Балабанов.

„Варна е град с традиции! А една от най-устойчивите във времето е традицията да отдаваме заслужена почит на най-достойните сред нас. Честито на всички наградени! Бъдете здрави и все така вдъхновени!“ – с тези думи кметът Иван Портних поздрави носителите на призовите отличия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *