Уважаеми колеги,

Проблемите с венците по разпространение са на второ място след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият симптом на гингивално възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно.

Сред засегнатите са хора от всички възрасти, а тенденцията определено е към по-младите.

Последиците при необърнато внимание и невзети навреме мерки могат да влошат значително качеството на живот.

Затова,

Асоциацията на студентите по дентална медицина-Варна(АСДМ-Варна) с помощта на Студентски съвет и Асоциациите на студентите по Медицина и Фармация във Варна(АСМБ-Варна и АСФВ-Варна), с любезното съдействие и помощ от страна на академичните ръководства на Факултета по Дентална Медицина и Медицински Университет Варна и катедрата по Пародонтология и Дентална имплантология към Факултета по Дентална медицина организират за втори път кампанията „Погрижи се за венците си!“.

Сред целите на инициативата са да се обърне внимание на проблемите с венците и да се покаже, че не бива да се подценяват, да се повиши информираността на гражданите и гостите на гр. Варна, както и на нашите колеги, относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака. Ще се дават препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.

Кампанията ще протече в периода 7-10 Октомври 2017г. (събота-неделя-вторник).

На 7 Октомври(събота) ще бъде разположен пункт в МОЛ Варна с начален час 11:00ч., а на 8 Октомври (неделя) – в ГРАНД Мол Варна с начален час 11:00ч. и ориентировъчна продължителност- 3 часа. На двата пункта ще се раздават брошури и рекламни материали.

Във Вторник, 10 Октомври, в часовия интервал 11:30-14:00, на 4-тия етаж, зала 412 във Факултета по Дентална Медицина ще се проведат БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ насочени към диагностициране на възможни възпаления във венците.

Нека всеки, който чувства или е наясно, че има проблем с венците, заповяда на безплатен преглед! Там ще получи съвет и състоянието му ще бъде оценено.

За повече информация:

Мирослав Стойков

Тел.: 0896 787758

Студент 5-ти курс ДМ,

главен отговорник на кампанията

За записване:

*пункт МОЛ Варна – 7 Октомври 2017г., начало на кампанията 11;00–

Грета Георгиева

Тел.: 0877 662523

*пункт ГРАНДМол Варна –  8 Октомври 2017г., начало на кампанията 11:00 –

 Ива Йорданова

Тел.: 0884 722434

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *