На 29.09.2017 г. за поредна година в град Варна се състоя Европейската нощ на учените. Събитието се провежда едновременно в около 300 града в Европа и по света.

МУ-Варна участва като асоцииран партньор на Института по океанология „Проф. Фритьоф Нансен“ – БАН, гр. Варна, и ТУ-Варна. Събитието се осъществява по проект FRESH (Find Researchers Everywhere and SHare), финансиран от Европейската комисия по дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ на Програма „Хоризонт 2020″.

Тазгодишното издание на Нощта на учените се проведе във Фестивалния и конгресен център, където МУ-Варна подготви тематичен щанд, на който бяха представени иновациите и технологиите в образованието и науката в областта на медицината и биотехнологиите.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с постиженията на университета в електронно базираното обучение във всички специалности, работата в Симулационния център, дигитализирането на връзките между преподаватели и обучаващи се. Бяха представени още проектите, партньорствата и добрите практики в областта на транслационната медицина, образната диагностика, роботизираната хирургия, клетъчната терапия, храненето и социално значимите заболявания, качество на живота, морска медицина и други.

Мащабната инициатива се провежда в 11 града от цяла България, като целта му е към науката да бъдат привлечени млади таланти и да ги стимулира да поемат по пътя на научната кариера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *