На тържествена церемония по случай Международния ден на сестринството – 12 май в Юнашкия салон на град Варна бяха връчени наградите ,,Най-добър професионалист по здравни грижи за 2017-та година“. Организатори на събитието бяха Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна и Община Варна.

Преподавателите от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна доц. Силвия Борисова, ръководител на Катедрата по здравни грижи, доц. д-р Бинна Ненчева, ръководител на УС по оптометрия и доц. д-р Лора Георгиева от Катедрата по социална и организация на здравеопазването получиха награди за специални заслуги и принос в развитието на Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна. Наградите бяха връчени от зам.-кметът на град Варна г-н Коста Базитов.

Наградени бяха също и 15 изявени професионалисти по здравни грижи от лечебните и здравни заведения във Варна, доказали своето професионално развитие през годините. В категория „Млад професионалист по здравни грижи за 2017“  отличието бе присъдено на Марина Станкова – медицинска сестра от Детското интензивно отделение на УМБАЛ „Света Марина“ – Варна. В категория „Ръководител по здравни грижи за успешен медицински подход“ отличието взе Милка Панайотова – старша медицинска сестра в клиниката по Ортопедия в УМБАЛ „Св. Марина“. В категорията „Председател на Първично дружество“ награда получи Албена Христова – детска медицинска сестра от Професионалната гимназия по туризъм. В категорията „Цялостен принос по здравни грижи“ плакет получи Маргарита Ангелова – медицинска сестра с 52-годишен стаж. „Професионалист по здравни грижи“ е акушерката Мадлен Баклаваджян – акушерка от МБАЛ „Света Анна“.

Официални гости на събитието бяха г-н Коста Базитов – Заместник кмет на Община Варна, доц. Антония Цветкова – председател на ПК ,,Здравеопазване“ към Общински съвет, доц. Клара Докова – Заместник декан на ФОЗ Нева Читалова – председател на РК на БЗС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *