На 28 април за поредна година се проведоха Дни на отворени врати за бъдещите чуждестранни студенти в Медицински университет – Варна.

Посетителите имаха възможност да наблюдават човешката анатомия чрез модерна 3D технология, да разгледат най-богатата музейна сбирка по анатомия в страната, както и учебната база на университета. Те се срещнаха с част от бъдещите си преподаватели и с настоящите чуждестранни студенти, които след обиколката ги разведоха из града и ги запознаха с някои от неговите забележителности.

Следващите дати за  Дни на отворените врати 2017 г. за чуждестранни кандидат-студенти са 23 юни, 21 юли и 15 септември.

 Към момента в МУ-Варна се обучават студенти от над 40 страни от целия свят. Специалното внимание върху практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент, отличната база за обучение, Европейското приложение към дипломата, което завършилите получават, и не на последно място благоприятното географско положение на града са само някои от причините, поради които Медицински университет – Варна привлича толкова много чуждестранни студенти всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *