На 23 февруари 2017 г. г-н Фуркат Дададжанов – ръководител на международния отдел на Международния казахско-турски университет „Х. А. Ясави“ в Казахстан бе на официално посещение в МУ-Варна. Той бе посрещнат от проф. Тодорка Костадинова – заместник-ректор по международно сътрудничество, акредитация и качество и проф. д-р Албена Керековска – заместник-ректор по учебната дейност.

На срещата бяха обсъдени възможностите за реализиране на обмен на студенти и преподаватели, сътрудничество по програма Еразъм+, както и бъдещо партньорство в областта на научноизследователската дейност. Г-н Дададжанов остана впечатлен от  съвременните методи на преподаване и високотехнологичнатите университетски бази на Медицински университет – Варна

Предстои обсъжданите теми да бъдат формализирани в споразумение за академично сътрудничество между двата университета. Проведената среща е в синхрон със стратегията на Медицински университет – Варна за разширяване на международната партньорска мрежа на университета в нови страни и региони.

Международният казахско-турски университет „Х. А. Ясави“ е водещ мултидисциплинарен университет, класиран на високи позиции в националните ранглисти на Казахстан. През май 2007 г. университетът се присъединява към Болонската декларация, а през септември 2010 г. към университетската Магна Харта. Във висшето учебно заведение се обучават над 8000 студенти, като повече от 1000 от тях са чуждестранни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *