Излезе от печат новият учебник за изучаване на български език като чужд – „Аз уча в България. Видеокурс български език като чужд за англоезично обучение. Ниво B1“. Той е предназначен за студентите от 2. курс на МУ-Варна. Според Европейския езиков стандарт учебникът е категоризиран към ниво В1. Авторският колектив включва преподаватели от Департамента по чуждоезиково обучение в МУ-Варна: Веселина Няголова, Даниела Танчева, Евдокия Скочева, Йорданка Стефанова, Катерина Пенева и Петя Райкова. Учебникът е част от годишния издателски план на Университетското издателство на МУ-Варна.

Изданието е насочено към развитието на говорно-комуникативните умения на студентите по медицина и дентална медицина. Изданието е цветно, изпълнено с нагледно представени упражнения, илюстриращи по най-добрия начин българската граматика и включва урочни единици, разделени тематично. Всички теми съдържат еднакви компоненти: два мултимедийни видеофилма с въпроси към тях; два диалога за четене, последвани от въпроси; граматика: граматически упражнения; две задачи за четене с разбиране; две задачи за слушане; говорене и писане. Инструкциите към упражненията, представянето на граматическите категории, както и примерите към тях са дадени едновременно на български и на английски език. Учебникът съдържа и българо-английски речник на новите думи към всеки урок.

Макар и предназначен за студентите от англоезично обучение, специалност „Медицина“ и „Дентална медицина“ в МУ-Варна, видеокурсът е приложим и във всички медицински университети с англоезично обучение в България, където българският език се изучава като чужд.

Учебникът на издателството на МУ-Варна е наличен в книжарниците на МУ-Варна в сграда Ректорат и в МК-Варна, както и в онлайн книжарницата на МУ-Варна на адрес: http://books.mu-varna.bg/index.php?id_product=172&controller=product&id_lang=1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *